Salve de tun au răsunat luni în Londra. S-a împlinit un an de la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, dar suveranul britanic în vârstă de 75 de ani a preferat să marcheze evenimentul discret, doar alături de apropiați.

Se împlinește un an de la ziua încoronării, însă în afară de salvele de tun care au răsunat pe străzile londoneze, la palat nu s-a sărbătorit cu mare fast.

Deoarece ascensiunea regelui Charles este legată de trista pierdere a mamei sale, suveranul a preferat să marcheze aniversarea fără prea multă agitație.

Un video postat de contul oficial al familiei regale pe rețelele de socializare amintește însă britanicilor de momentul istoric. În filmulețul aniversar sunt prezentate clipe importante din timpul încoronării, al concertului, întâlnirea lui Charles cu fanii, dar și un discurs al prințului William.

Însă pe video nu este nici urmă de prințul Harry. Coincidența a făcut însă ca luni, în familia regală să fie o dublă sărbătoare și asta pentru că micuțul prinț Archie împlinește vârsta de cinci ani.

Harry urmează să fie pe 8 mai la catedrala Saint Paul pentru a sărbători cea de a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus și deși ar fi un moment oportun pentru a-și vizita tatăl se pare că regina Camilla s-ar opune acestei întâlniri.

Motivul ar fi starea vulnerabilă în care se află regele Charles dar și resentimentele pe care suveranul le-ar mai avea față de fiul său. Cu toate acestea, la începutul anului, imediat ce a aflat că tatăl său suferă de cancer, Harry s-a urcat în avion și i-a făcut o vizită acestuia.

Deși regele s-a întors la îndatoririle publice și se pare că răspunde bine la tratamentul pentru cancer, potrivit presei din Regatul Unit planurile de înmormântare ale regelui, cu numele de cod Operațiunea Podul Menai, sunt în

permanentă actualizare.