Simona Halep poate reveni în teren după ce a obținut o victorie uriașă în procesul de dopaj în care fusese suspendată inițial pentru patru ani. „Sunt și am fost dintotdeauna o sportivă curată. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a declarat marea noastră campioană. Iată ce declarații a spus și tatăl ei, Stere Halep.

„Am spus că Dumnezeu va face dreptate, că noi suntem curați față de Dumnezeu și Domnul a făcut dreptate.

Dacă începeți să vă puneți în locul unui părinte, dacă sunteți părinte și o să vedeți cât de greu este”, a declarat tatăl sportivei.

Citește și: Cum a reacționat Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, după ce sportiva a avut câștig de cauză la TAS: “Așa cum am spus din urmă cu doi ani”

Tribunalul de arbitraj sportiv a decis să reducă pedeapsa la doar nouă luni, după ce sportiva de 32 de ani a dovedit că a luat suplimentul contaminat cu Roxadustat, substanță

interzisă, în necunoștință de cauză. Acest lucru înseamnă că și a ispășit de mult pedeapsa și scapă de suspendare. Totodată, s-a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei, iar campioana noastră își poate păstra toate titlurile câștigate. Ultimul ei meci de tenis jucat a fost în august 2022 la US Open.

Decizia luată de Simona Halep, după victoria de la TAS

Simona Halep urmează să se întoarcă în România, după ce i-a fost redusă suspendarea și a câștigat procesul de dopaj. Celebra sportivă a fost plecată în Dubai în ultimele luni, acolo unde s-a antrenat. Stere Halep, tatăl româncei, a anunțat că fiica lui ar urma să se întoarcă în țară chiar de miercuri seara, 6 martie. 

„E o bucurie imensă care nu se poate exprima în cuvinte, Simona e foarte mulțumită de decizie, acum face o pregătire și mai intensă.

Rămâne de văzut dacă va acționa în judecată ITIA, depinde, ne consultăm cu specialiștii și vedem ce spun. Da, cel mai probabil se va întoarce în România la noapte. Mi-a transmis să vă felicit pe dumneavoastră, presa, că ați fost alături de ea”, a declarat Stere Halep, în fața jurnaliștilor.

Perioada de suspendare a Simonei Halep a început pe data de 7 octombrie 2022, și după ce a primit doar nouă luni din partea TAS, aceasta a expirat deja, pe 6 iulie 2023.