Ultimele luni au fost foarte grele pentru Simona Halep, care simte că toată munca ei de o viață întreagă se duce pe apa sâmbetei. Campioana este foarte dezamăgită pentru nu se poate întoarce pe terenul de tenis, acolo unde se simte cel mai bine.

Simona Halep, cunoscută drept una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din întreaga lume, a fost testată pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă în rândul sportivilor de performanță.

Testarea cu pricina a avut loc în 2022, la turneul US Open.

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru presa franceză, Simona Halep și-a exprimat dezamăgirea față de Patrick Mouratoglou, antrenorul care a pregătit-o în perioada de dinainte de a fi testată pozitiv la roxadustat. Campioana spune că este singura care plătește pentru greșeala echipei cu care colabora anul trecut, ceea ce o întristează cu adevărat.

„Sunt sigură că nu a fost intenţionat şi apreciez că recunoaşte că greşeala a fost a lui şi a echipei sale. Da, ei sunt cei care mi-au dat acel supliment alimentar. Şi pentru această greşeală- greşeala lor- eu sunt singura care plăteşte un preţ mare: cariera mea de 25 de ani distrusă”, a spus campioana, pentru Paris Match.

Visul arzător al Simonei Halep. Ce-și dorește mai mult decât orice sportiva: „Cred că merit asta”

După ce a fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani de către un tribunal independent la data de 12 septembrie 2023, campioana își dorește acum mai mult decât orice să se întoarcă pe terenul de tenis și să poată concura în continuare.

Sportiva de performanță speră că nu va fi nevoită să stea departe de tenis pentru patru ani, pentru că simte că această perioadă este enormă.

„Sunt victima unei nedreptăţi. Aştept deja de mai mult de un an. Nu am dormit bine majoritatea timpului. Sunt o persoană emotivă şi înainte de fiecare meci eram stresată şi simţeam asta în stomac. În acest an fiecare zi a fost aşa. Visul meu este ră revin, indiferent de vârstă, pentru că vreau să fiu pe teren şi să decid eu cum îmi închei cariera în tenis.

Cred că merit asta, după munca depusă toată viaţa şi sacrificiile făcute pentru tenis. Ar fi un dezastru să stau patru ani departe de tenis. Nici măcar nu vreau să mă gândesc la asta. Sunt pregătită de luptă. Nu renunţ uşor”, a mai declarat Simona Halep.