Cristian Jalbă, un polițist din Galați a fost ucis de un student de la Academia de Poliție. Omul legii, șef la Trupele Speciale, era pe motocicletă împreună cu iubita lui când au fost spulberați de tânărul de 25 de ani. Șoferul vinovat a rămas fără permis însă este în libertate.

Polițistul avea 41 de ani și era șef la serviciul de Acțiuni Speciale Galați. Agentul a plecat să se plimbe cu motocicleta împreună cu iubita lui pe faleză.

La un moment dat, un șofer de 25 de ani a vrut să întoarcă, dar nu s-a asigurat. Polițistul nu a putut să evite impactul și a fost izbit în plin de autoturism. Accidentul s-a petrecut chiar lângă biserica de pe faleză. Impactul a fost atât de puternic încât polițistul și iubita lui au fost aruncați pe asfalt. Femeia de 34 de ani a scăpat cu viață, însă pentru agent nu s-a mai putut face nimic.
Vestea morții sale i-a șocat pe apropiați și colegi, iar pe rețelele de socializare curg o mulțime de mesaje de condoleanțe.

„La doar 41 de ani, Cristi a lăsat în spate o soție, doi copii și o mulțime de visuri care s-au spulberat. Drum lin, Cristi!”, „Un camarad de-al nostru, un om minunat, un sportiv desăvârșit a plecat astăzi între noi în urma unui tragic accident.

Te vom purta în memoria și în sufletele noastre, dragul nostru prieten și coleg”, „A fost extrem de ambițios și m-a impresionat mereu cu atitudinea lui pozitivă și zâmbetul interminabil. Astăzi, Cristian Laurențiu Jalba, 41 de ani, nu a mai reușit să frâneze motocicleta pentru a evita mașina ce i-a întors în față într-un loc unde acest lucru era pur și simplu interzis.

Doi copii își plâng tatăl, o soră își plânge fratele, părinții își plâng copilul, colegii își plâng camaradul și prietenii își plâng apropiatul.

Rămas bun prieten drag, vei fi ca și până acum, prezent în poveștile mele despre cum mi-ai pus, fără sa vrei, mâinile pe primele clape de pian sau cum mi-ai luat tu copilul de la școală când eu eram în întârziere! Condoleanțe familiei și prietenilor!”, sunt doar o parte dintre mesajele lăsate de apropiații lui Cristian.

Șoferul vinovat este student în anul trei la Academia de Poliție. El este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Cel mai probabil condamnarea, chiar și fără executare, va atârna greu în cariera viitorului polițist.