Gabriela Firea a fost invitată în emisiunea „În oglindă”, prezentată de Mihai Ghiță, acolo unde a vorbit despre relația cu primu soț, Răsvan Firea, cât și despre recăsătorire. Fosta jurnalistă s-a căsătorit cu Răsvan Firea în anul 1993 și au împreună un fiu, pe Tudor Firea. Omul de afaceri a murit în urmă cu 13 ani, în ianuarie 2010, în urma unui atac cerebral. Politiciana i-a fost alături până în ultimul moment și a deci să îi păstreze numele.

Citește și: Gabriela Firea candidează la președinția României? Politiciana a răspuns pentru prima dată la această întrebare: „Sunt atât de legată de proiectele de la București”

Ea a fost criticată în momentul în care a apărut la brațul lui Florentin Pandele, în același an în care primul ei soț s-a stins din viață. În cadrul emisiunii „În oglindă”, fosta jurnalistă a vorbit despre momentul în care l-a cunoscut, de fapt, pe actualul ei soț.

Ea este de părere că nimic din întâlnirea lor nu a fost întâmplător. Cei doi s-au cunoscut în septembrie 2010, iar peste câteva săptămâni, Florentin Pandele a cerut-o în căsătorie. Ea a recunoscut că nu a crezut că vor ajunge la căsătorie, mai ales că se știau de atât de puțin timp.

Gabriela Firea: El nu a apărut întâmplător în viața mea. Suntem de 13 ani căsătoriți, avem 2 băieți, de 11 și 8 ani și jumătate, așa au fost lucrurile în viața noastră.

În toamna lui 2010 a apărut și, vorba lui, n-a mai vrut să mai plece. Nicio secundă nu m-am gândit când a început să îmi dea semne, când mă curta, că o să ne și căsătorit. Sper să nu se supere acum, că aude ce vorbim. El este și un om foarte hotărât, semnului zodiac este Berbecul. După o lună de flori, mesaje, cuvinte frumoase mi-a spus că presiunea este prea mare, că nu putem să ieșim nicăieri, că e plin de paparazzi după noi, nu puteam să facem nicio mișcare.
Venea să mă ia după emisiune și trebuia să se ascundă. El mi-a zis că nu poate să trăiască această viață, consideră că este un chin și că ne va afecta relație. Că el niciodată nu s-a gândit că va avea o relație cu o persoană atât de cunoscută, că nu asta a urmărit și că i-a plăcut de mine ca femeie, nu ca jurnalist sau persoană cunoscută și m-a cerut în căsătorie.
Am rămas foarte surprinsă, dar nu aveam o lună.

Ce a cucerit-o pe Gabriela Firea la Florentin Pandele: „A riscat și el, mi-am dat seama că are dreptate”

Politiciana a mărturisit că au fost multe trăsături de caracter care au atras-o la actualul ei soț. Chiar dacă știau că riscă foarte multe, cei doi au reușit să se găsească unul pe celălalt și să aibă o căsnicie de lungă durată. 

Gabriela Firea: Că el e un bărbat divorțat, cu doi copii mari, și are o responsabilitate foarte mare pentru copii, că este primar și că trebuie să fie un exemplu, nu să fugim, să ne ascundem, că a riscat toată viața, inclusiv pe mare, s-a dus întotdeauna prin furtuni foarte mari, mereu le-a adus la țărm. Își dă seama că și pentru el e un risc, că poate fi o nepotrivire mare de caracter. Sufletul nu poți să îl cunoști în câteva săptămâni. A riscat și el, mi-am dat seama că are dreptate, m-a găsit și pe mine dornică să risc. Nu a fost simplu. Dacă nu e în primul rând iubire, dar noi avem în jur cupluri care s-au despărțit, deși se iubeau, pentru că nu se mai înțelegeau, fiecare voia să fie șef în același minut.

În momentul în care a trebuit să dea vestea că urmează să se căsătorească din nou, Gabriela Firea a trecut prin clipe dificile. Cel mai mult și-a dorit să primească binecuvântarea din partea lui Tudor, fiul ei din prima căsătorie, și a mamei sale.

Gabriela Firea: Greu am dat vestea, în primul rând lui Tudor. Ne-a dat binecuvântarea, Tudor, mama. Ne-au dat atunci acceptul probabil considerându-ne maturi, eram amândoi foarte maturi. Eu 38, el 49. La vârsta aceasta cam știi ce e viața, ce înseamnă evenimentele dintr-o viață, cum să te comporți, acum eram în plină maturitate. Ne-au considerat responsabili pentru ceea ce facem.