Gabriela Firea, la bază jurnalistă, membră în PSD, care a fost Ministru al Familiei și Egalității în Șanse în Guvernul Nicolae Ciuca și Guvernul Marcel Ciolacu, a apărut în ultima ediție a emisiunii „În Oglindă”. Politiciana s-a deschis cu privire la viața ei, momentele dificile din copilărie, începutul carierei, controversele politice, cât și planurile de viitor. Numele ei a fost vehiculat de multe ori într-o posibilă candidatură la președinția României.

Citește și: Gabriela Firea, primele declarații după ce a demisionat din Guvern: „Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut”

Gabriela Firea a lămurit faptul că niciodată nu a luat în calcul să candideze la alegerile prezidențiale, chiar dacă a ieșit printre favoriți în sondajele politice. Ea a mărturisit că este legată de proiectele de la Primăria Capitalei, pe care și-ar dori să le termine.

Mihai Ghiță: Înainte de scandalul care a avut loc în acest an erați cel mai bine clasat politician. Se vorbea despre dumneavoastră că veți fi următorul președinte al României. Presupun că undeva acolo există încă acest vis. A existat vreodată, de fapt?

Gabriela Firea: N-am afirmat și nu doar că nu am afirmat, nu am gândit eu ca persoană vreo perspectivă care să vizeze președinția României.

Lumea m-a luat în calcul, casele de sondare m-au luat în calcul și m-au cercetat științific, analiști, politicieni, politologi și cetățeni, dar nu eu și cred că multe mi se trag și de aici. În perioada asta mi s-a spus că toată tevatură asta pentru că eu vreau să candidez la Cotroceni. Nu este adevărat. Nici eu, nici nu m-am gândit. Nici eu nu m-am gândit, nici soțul meu nu a afirmat.
Poate greșesc, dar vă spun adevărul gol-goluț. Sunt atât de legată de proiectele de la București, de la Primărie, pe care le-am început și au rămas cu praful pe ele încât trei ani de zile m-am gândit doar cum voi reveni și cum îmi voi sufleca mânecile și mă voi apuca de treabă.

Gabriela Firea, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Eu mă simt pregătită și dornică de muncă” 

Întrebată dacă mai poate candida la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a mărturisit că această să ia o decizie împreună cu echipa ei. În anul 2024, în România vor avea loc patru tipuri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Politiciana a spus că va candida acolo unde simte că va putea ajuta oamenii, în special persoanele aflate într-o categorie vulnerabilă. 

Gabriela Firea: Întotdeauna am fost un om disciplinat și disciplina m-a ajutat foarte mult în viață.

Eu sunt soldat disciplinat, sunt într-o echipă. Nu am o activitate independentă. Decizia care se va lua în legătură cu patru tipuri de alegeri anul viitor, avem europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, acolo unde echipa mea va considera că sunt potrivită și pot să fac ceva bun pentru oameni, în special pentru personale vulnerabile, mă voi duce. Las ultimul cuvânt echipei mele, să analizeze și să îmi spună soldatul Gabriela Firea în ce luptă trebuie să intre. Eu mă simt pregătită și dornică de muncă.