Gabriela Firea va fi invitata lui Mihai Ghiță în platoul emisiunii „În oglindă”, ce va fi difuzată în această sâmbătă la ora 22:00, la Kanal D2. Gabriela Firea va aduce în atenția publicului momente din tinerețea sa și primii ei pași în domeniul presei. De asemenea, fostul primar al Capitalei va dezvălui cum a fost atrasă de lumea jurnalismului și politicii.

În timpul interviului, Gabriela Firea va împărtăși o amintire deosebită despre primii ani de după Revoluție.

Ea a povestit că obișnuia să aștepte la coadă pentru a cumpăra ziare tipărite pe hârtie de la Letea Bacău, distribuite în cartierul său. Această experiență i-a trezit interesul pentru dezbaterile politice, care au devenit apoi o parte importantă a vieții sale.

„După Revoluție am fost impresionată de interesul crescut fața de presă; oamenii, vecinii noștri, nu ma erau la coadă la lapte, ci la coadă la ziare.

Și stăteam și eu la coada la ziare. Să cumpăr ziarele care veneau de la București, tipărite pe hârtie de la Letea Bacău, de la noi, din cartier. Va dați seama ce extraordinar era. Și urmăream toate ședințele CPUN-ului (n.r. Consiliul Provizoriu de Uniune Națională) până noaptea târziu. Eram in clasa a XII-a, atunci am prins eu Revoluția, și eram cu ochii cârpiți de somn a doua zi pentru ca eu urmăream toate ședințele CPUN-ului.
Glumind puțin, cred că încă de atunci au început să îmi placa mie dezbaterile politice”, 
povestește Gabriela Firea în emisiunea „În Oglindă”.

Ea a menționat că, la timpul începuturilor sale în jurnalism, a trecut prin momente dificile financiar și că nu de puține ori se împrumuta până la salariu pentru a face față cheltuielilor.

„Întâi  am stat în gazdă, la doua doamne mai în vârstă.

Amândouă sunt dintr-un bloc din Ferentari, de la stația Sebastian, din sectorul 5 al Capitalei. Prima a fost o mătușă puțin mai îndepărtată, foarte draguță si care m-a ținut cat a putut la ea (…) Apoi m-am mutat la Obor…Toți facem sacrificii. Rămâneam fără bănuți pana la salariu. Mă împrumutam ”, povestește Gabriela Firea la „În oglindă”.

Emisiunea „În oglindă” promite să aducă o perspectivă intimă asupra vieții și carierei lui Gabriela Firea, dezvăluind latura sa mai puțin știută a cunoscutei politiciene.

Nu ratați interviul cu Gabriela Firea, sâmbătă, de la ora 22:00, la Kanal D2.