A vrut să slăbească pentru nunta fiicei sale dar a murit după un tratament pentru persoane cu diabet. Vorbim despre o femeie din Australia al cărei caz aduce din nou în atenția opiniei publice din lumea întreagă pericolul medicamentelor folosite fără discernământ, doar pentru că au ca efect reducerea senzației de foame.

Australianca Trish Webster avea 56 de ani și și-a dorit să slăbească pentru nunta fiicei sale.

A încercat prin diferite metode: regim, sport, dar acestea nu au funcționat. Un doctor i-a prescris apoi injecții cu Ozempic, un medicament pentru persoanele care suferă de diabet zaharat.

Acest tip de tratament este popular pe toată planeta. Doar în Statele Unite au fost scrise peste 9 milioane de rețete în primele luni ale lui 2022, scrie presa internațională. Soluția facilă, dar extrem de periculoasă, este folosită și în România, dar medicii atrag atenția asupra posibilelor efecte adverse, mai ales în cazul pacienților care nu suferă de

diabet.

„Nu sunt prescrise aceste medicamente și mai ales acest medicament pacienților care au obezitate simplă, neasociată cu diabet zaharat”, „Nu luați așa ceva că vă garantez că după două săptămâni o să ajungeți la spital”, spun medicii și farmaciștii.

Australianca l-a luat, iar după cinci luni a pierdut 16 kilograme în greutate, cu efectele secundare devastatoare. A crezut că stările de rău vor trece, însă nu a fost așa.

Soțul ei a găsit o într-o zi fără suflare. Cauza trecută pe certificatul de deces era o boală gastrointestinală. Medicii atrag atenția asupra posibilelor efecte adverse ale administrării acestui medicament, mai ales în cazul pacienților care nu suferă de diabet.

„Pancreatita, care poate avea un debut foarte abrupt și e grav. De asemenea, persoane care suferă de probleme hepatice, probleme renale, colecist încărcat cu pietre”,

explică Lydia Alexandrescu, medic nutriționist.

Deși nu s-a dovedit o legătură directă cu Ozempic, soțul lui Trish a cerut o anchetă minuțioasă, pentru a afla exact ce a cauzat moartea femeii.