Un adevărat miracol s-a petrecut în Congo! În inima dezastrului care a lovit Congo în ultima perioadă, o rază de speranță a strălucit asupra locuitorilor dim statul afectat de viituri.

Doi bebeluși au fost salvați după ce au plutit timp de trei zile lângă malul lacului Kivu, cel mai mare lac din țara africană.

Un adevărat miracol s-a petrecut în Congo! Doi bebeluși au fost salvați după ce au plutit 3 zile pe lac

Părinții celor doi copii au fost uciși de inundațiile care au lovit Republica Congo. Cei doi bebeluși au fost descoperiți plutind pe resturi, pe lacul Kivu.

Cei doi micuți au fost salvați de către localnici în Bushushu și în Nyamukubi, cele două sate distruse de inundațiile care au lovit săptămâna trecută țara africană.

Citește și: Cât costă taxa de eliberare pașaport în 2023? Iată ce acte sunt necesare pentru obținerea documentului

„Este un miracol, am fost cu toții uimiți”, a declarat, pentru BBC, liderul comunității locale, Delphin Birimbi.

Până în acest moment nu se știe cu exactitate cum au reușit cei doi copii să supraviețuiască timp de trei zile fără apă și fără mâncare, însă comunitatea locală consideră salvarea lor o adevărată minune.

Peste 400 de persoane au murit în urma inundațiilor din Congo

Pentru că părinții celor doi micuți nu mai sunt în viață, comunitatea va decide cine îi va crește pe copii de acum înainte, notează Mediafax.

Peste 400 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Congo, a declarat guvernatorul regiunii. Alte 200 de persoane au suferit răni grave în urma viituri și primesc îngrijiri medicale. De asemenea, aproximativ 1300 de clădiri au fost distruse de apele care s-au revărsat pe străzi.

Citește și: La 15 ani de când a făcut pasul cel mare, Simona Pătruleasa îmbracă din nou rochia de mireasă. Vedeta Kanal D are planuri mari pentru aniversarea căsniciei sale

„Este cea mai gravă inundație pe care am avut-o vreodată”, a declarat Christian Zihindula Bazibuhe, reprezentant al societății civile. Potrivit oficialului, la ora actuală autoritățile nu au reușit să recupereze toate cadavrele, o parte dintre acestea plutind în continuare pe apele revărsate.