Anchetatorii au descins joi, 25 iulie, în casa suspectului principal al crimei din cabinetul stomatologic, dar și la rudele acestuia. Oamenii legii vor să găsească arma crimei și au descoperit la mama individului, în spatele unor pahare, un cuțit. Arma a fost ridicată și urmează să fie analizată. Între timp, din mașina poliției, suspectul susține în continuare că este nevinovat.

Citește și: VIDEO Profilul suspectului principal al crimei de la cabinetul stomatologic! Dr. Leliana Pârvulescu: „Caută să câștige timp”

În zorii zilei, procurorii însoțiți de o armată de mascați au descins la doua adrese: locuința principalului suspect, dar și casa mamei sale. La percheziții a fost adus și Maricel, individul despre care anchetatorii au indicii că ar fi comis oribila crimă. După ce au răvășit casele, oamenii legii au reușit să găsească într-o bibliotecă în spatele unor pahare un cuțit cu lamă rabatabilă.

Cuțitul a fost imediat sigilat și dus la laboratorul de criminalistică, unde va fi expertizat pentru a se stabili dacă este arma cu care a fost ucisă Marina

Gavrilă. Anchetatorii vor să refacă întregul traseu parcurs de Maricel în ziua crimei. Joi l-ar fi plimbat pe suspect în locurile pe care le-a indicat fără să fie prezent și avocatul său. „Sunt multe dubii în declarațiile lui. Sunt dubii, cât și vizavi de filmările de pe camere. Nu corespund orele, nu corespund traseele”, a declarat Cornel Grigoriu, avocat.  

Maricel va fi supus și unei expertize psihiatrice

Rudele principalului suspect au cerut un alt avocat care să îl reprezinte. „El nu neagă faptul că la ora 12 s-a aflat în cabinetul doamnei doctor și a primit un tratament pentru o durere pe care o acuză. Nu neagă acest fapt și, evident, neagă faptul că la patru ore distanță, la ora patru, se afla din nou în cabinet pentru a comite această crimă. Mă gândesc și eu așa, un criminal care comite o crimă, ia cuțitul și îl duce acasă când știe clar ce se va întâmpla ulterior.

Mi-e greu să cred că cineva își duce arma crimei acasă liniștit și o lasă la capul patului. Suntem în faza în care discutăm doar de indicii și nu discutăm de probe clare”, a declarat Mihai Drăgan, avocat.

Surse din anchetă susțin că în cursul acestei săptămâni, Maricel va fi supus și unei expertize psihiatrice care să determine dacă a avut sau nu discernământ atunci când a comis crima pe care nu o recunoaște.