Călătoria cu metroul a devenit o adevărată loterie și nu este săptămână fără vreun incident. Garniturile nu mai fac față fluxului mare de pasageri, iar de multe ori ajung să se defecteze. Asta s-a întâmplat chiar miercuri dimineață, când a fost coșmar pe cea mai aglomerată magistrală. Ușa de acces a unui tren s-a stricat după ce un călător a forțat-o așa, că pasagerii au fost coborâți, iar garnitura întoarsă la depou.

Haosul a durat câteva zeci de minute.

Citește și: Transporturile ar putea fi afectate de proteste. După angajații CFR, Tarom și Metrorex ar putea intra în grevă

Coșmarul matinal s-a declanșat la o oră de vârf, pe cea mai aglomerată magistrală, la 08:35, în stația de metrou Piața Unirii 2. Cei 2.000 de călători au fost dați jos, după ce ușa de acces a unui tren, cu direcția Pipera s-a defectat, dar aceasta nu s-a mai închis.

Pentru că garnitura era supraaglomerată, un pasager care nu mai avea loc a încercat să forțeze ușa. Între timp, mecanicul a decis să se retragă trenul a depou, așa că peronul s-a umplut ochi de oameni și s-a creat o îmbulzeală de nedescris. Pentru că situația s-a prelungit aproape 40 de minute, unii călători enervați de-a dreptul, s-au dat bătuți.

Călătorii sunt nemulțumiți de circulația metroului

Călătorii se plâng că e un adevărat calvar să circule dimineața cu metroul, care ar trebui să fie unul dintre cele mai rapide mijloace de transport. Aceste situații au devenit tot mai frecvente. Trenurile ori vin la intervale prea mari și nu fac față fluxului mare de pasageri, ori se defectează constant, cum s-a întâmplat recent.

O situație similară cu cea de miercuri, când o garnitură mai veche de metrou a circulat cu ușile unui vagon deschise.

„La acest moment, din cauza faptului că trenurile noi nu au venit. Suntem nevoiți să circulăm cu mai puține trenuri decât este necesar”, a declarat Marian Artimon, președinte Unitatea Sindicatului Liber Metrou.

Primul dintre cele 13 trenuri care vor circula pe Magistrala 5- Drumul Taberei, ar urma să fie pus pe șine abia în această toamnă.