Una dintre victime a povestit astăzi în fața anchetatorilor abuzurile pe care a fost nevoită să le suporte din partea profesorului universitar, iar în zilele următoare și alte victime dar și martori vor fi chemați la declarații.
Audieri în cazul abuzurilor de la SNSPA
În paralel, profesorii de la facultatea de Științe Politice cer ca Marius Pieleanu care se confruntă cu acuzații similare să fie și el cercetat în comisia de etică.
La o săptămână după ce presupusele abuzuri ale profesorului de sociologie Alfred Bulai au scandalizat întreaga țară, în fața procurorilor și a polițiștilor au fost chemate fostele studente care au făcut sesizări împotriva lui.
Una dintre victime a povestit cu greu clipele în care ar fi căzut pradă sociologului. Apucările de care este acuzat nu ar fi noi spune fosta studentă: „ Este greu să vorbesc despre ce s-a întâmplat. De abia am reușit noi să vorbim și nouă ni s-a întâmplat la 20 de ani. Comportamentul respectivului profesor este mai vechi. E un fenomen deja”
Fenomenul ar fi luat amploare de la an la an și a făcut tot mai multe victime care au fost nevoite să sufere în tăcere.
Alfred Bulai nu este singurul acuzat
De cealaltă parte la SNSPA, comisia de etică s-a întâlnit din nou să discute despre cazul profesorului suspendat din toate funcțiile pe care le deținea în facultate. Până acum nouă studente, dar și rectorul facultății au formulat sesizări împotriva lui Alfred Bulai. Deși trebuia să dea explicații în fața membrilor comisiei, el ar fi cerut răgaz 30 de zile pentru a-și pregăti apărarea.
În fața jurnaliștilor, cu trabucul în gură, profesorul nu a vrut să comenteze acuzațiile. Nu doar Bulai este acuzat de hărțuire sexuală, ci și Marius Pieleanu. Peste 30 de profesori de la școala națională de studii politice și administrative au solicitat comisiei de etică a universității și examinarea detaliată și imediată a sociologului.
Potrivit anchetatorilor și alte presupuse victime vor fi audiate în fața magistraților. Momentan Bulai și Pieleanu nu sunt vizați de acuzații din partea parchetului. Procurorii vor să vadă, în primă fază, dimensiunea acestui fenomen, iar abia apoi ancheta s-ar putea îndrepta împotriva celor doi profesori.
Conducerea facultății de comunicare și relații publice a postat astăzi un mesaj pe paginile de socializare în care anunță foștii actualii și viitorii studenți că au la dispoziție o adresă de email unde pot trimite în mod discret sesizări și plângeri privind abuzurile sau hărțuirile sexuale din partea cadrelor didactice.
În plus, o petiție prin care este cerută modificarea codului de etică universitară a fost semnată de peste 42 de mii de persoane.