În Brăila, sub un cod de caniculă, străzile sunt acoperite de gunoaie după ce firma de salubrizare a încetat să mai colecteze deșeurile, ca urmare a refuzului primăriei de a majora tarifele. De mai bine de o săptămână, tomberoanele și coșurile sunt pline, iar mirosul insuportabil îi afectează pe locuitorii orașului. Firma de salubritate și-a reziliat contractul din cauza pierderilor financiare provocate de scumpiri, transformând Brăila într-un focar de infecție la temperaturi de peste 33 de grade.

Brăila, îngropată în deșeuri, la 33 de grade

Iar în plin cod de caniculă este alertă sanitară în Brăila. Străzile sunt acoperite de gunoaie, iar coșurile și tomberoanele dau pe afară. Firma de salubrizare a anunțat că nu va mai colecta deșeurile după ce primăria a refuzat majorarea tarifelor pentru strângerea gunoiului.

În războiul dintre gunoieri și municipalitate singurele victime sunt oamenii din oraș care se plâng din cauza mirosului îngrozitor.

Munți de gunoaie zac pe străzile din Brăila, iar tomberoanele și coșurile dau pe afară. De mai bine de o săptămână operatorul de salubritate care ridica gunoiul din oraș și-a încetat activitatea.

Citește și: VIDEO Accident cauzat de plăcile de beton umflate de la caniculă. Autoritățile ridică din umeri

În luna martie firma a anunțat că va rezilia contractul pentru că din cauza scumpirilor au ieșit pe pierdere.

Până când un alt operator se va apuca de treabă, Brăila a devenit un focar de infecție, iar gunoaiele îmbâcsesc tot orașul la temperaturi ce depășesc 33 de grade.

Autoritățile locale spun că au semnat un contract cu un alt operator, însă va mai dura câteva zile până când se va strânge gunoiul din tot orașul. Primăria intervine în oraș cu firma de curățenie din subordine autorități locale, însă aceștia au în dotare doar șase mașini care nu fac față tonelor de gunoaie adunate printre blocuri și în fața caselor.