Unii s-au speriat de vietatea exotică, alții, mai curajoși, au încercat să prindă cangurul. În cele din urmă, animalul a ajuns pe moșia stăpânului, nimeni altul decât
„Bine că n-a scăpat vreun leu!”, au spus mai mulți locuitori din zonă.
Câteva ore bune a țopăit cangurul pe străzile din sectorul 5, iar o astfel de apariție exotică nu avea cum să treacă neobservată.
„I-o de noi, ia să vadă baba! Ia uitați, doamnă, vă dau de la început! Ia uitați! O să știi că e cangurul ăsta! Păi, Doamne, nu cred! Mai dă o dată să văd! Băi, e ca buru de lînsdorne! Iartă-mă că... pisică nu e! Să fie? Zici că e oloagă! Nu, șobolan! Șobolan! Mai degrabă șobolan!”
Oamenii s-au tot uitat și s-au minunat: „Vă este curți care se aude cangur? Poate fiindcă pu cumva la ei, că dacă l-o fi văzut... Adică nu știu cum să vă spun... Cam... Nu știu cum... Un cântă el... Bine că e cangur și miorlăie!”
„Asta așa e, un caz mai fericit, că ăsta nu mușcă! Am avut și lei și tigri pe-aici, cu tot ce e, cum e cartierul! Aici ne putem aștepta să vină și anaconda, și crocodil, mai știu ce, Doamne iartă-mă!”
Chiar dacă e un biet pui de cangur, nu anaconda periculoasă, cum a glumit dânsul, a fost alertată și poliția, iar mai multe patrule de agenți au pornit în urmărirea animalului sălbatic, care, între timp, ajunsese în parcarea unui supermarket.
O doamnă a încercat să-l prindă, dar s-a dat rapid bătută când a văzut cu ce viteză trece pe lângă ea. Nici domnul care traversa trotuarul n-a fost biruitor.
„Cum ați fi reacționat dacă v-ați fi întâlnit cu un asemenea animal pe stradă?”
„Îi dădeam ceva de mâncare, îl luam acasă!”
„Acasă?!”
„Da, da, instant!”
Cangurul a scăpat din curtea lui Nuțu Cămătaru în toamna anului trecut, când au descins polițiștii la el pe moșie. Au fotografiat exemplarul rar.
„Că avem acte pe tot! Avem menajerie, avem acte pe tot! Nu s-a ridicat nimic! Noi facem o bine la animale, le dăm de mâncare!”
Puiul de cangur a scăpat, se pare, în momentul în care îngrijitorul a curățat țarcul în care era ținut. Tot îngrijitorii au reușit să îl prindă. Cei de la Protecția Animalelor s-au dus ulterior să-l vadă și spun că n-a suferit leziuni.
Citește și: Clanurile interlope din Capitală trăiesc după propriile legi! Ce acuzații au ieșit acum la iveală
Cangurul alb este o specie rară, extrem de greu de găsit în Europa. Blana lui, ca neaua, se datorează unei mutații genetice care apare la 1 din 100.000 de exemplare.