Clanurile interlope care au pus stăpânire pe Capitală trăiesc după propriile legi, căci ale statului par să fie degeaba pentru ei. Unul dintre bodyguarzii maneliștilor, poreclit Box, locotenenții lui și o fost cântăreață sunt acuzați că ar fi sechestrat și torturat doi bărbați. Ciudat este că totul s-ar fi întâmplat în urmă cu trei ani, dar abia acum au fost săltați. Între timp au avut vreme să comită și alte infracțiuni, dar în fiecare anchetă au stat după gratii puțin și au fost eliberați.

El este Raul Băloi, unul dintre interlopii arestați acum pentru lipsire de libertate, amenințare și violențe. E un apropiat al lui Nuțu Cămătaru, cu care a apărut de-a lungul timpului în fotografii la diverse evenimente. Individul nu le este deloc străin polițiștilor, căci a mai fost plimbat pe la audieri și prin arestul preventiv pentru fapte similare dar, de fiecare dată, a scăpat basma curată. Dacă aruncăm o privire pe imaginile postate de el public, observăm că atunci când nu antrena câini de luptă se relaxa în poligon trăgând cu arma.

Al doilea vizat de ancheta unei răfuieli mafiote e Marian Sârbu, poreclit Box. În trecut a fost apărătorul lui Nuțu Cămătaru. Acum e bodyguardul unor maneliști celebri, printre care se numără Tzancă Uraganu. Un om cu frică de Dumnezeu ar zice unii, care îl privesc plimbându-se pe la mănăstiri și ascultând slujbele, dar fără frică de semeni și de legi, susțin anchetatorii. Fost boxer, de unde i se și trage porecla, de altfel, a lăsat sportul și s-a alăturat de tânăr grupării controlate de frații Cămătaru iar, în ultimii

ani, ar fi pus pe picioare propria grupare infracțională implicată în acte cu violență.

Pe el și pe Raul Băloi mascații i-au săltat din casă într-un dosar în care sunt acuzați că într-un apartament din Sectorul 3 al Capitalei ar fi sechestrat un bărbat pe care l-ar fi amenințat și terorizat. În aceeași zi, un alt bărbat le-a căzut victimă. Și el ar fi fost dus cu forța în același apartament, sechestrat și bătut cu sălbăticie.

Doar că de această dată în scena mafiotă au mai intrat doi locotenenți de-ai clanului. Unul dintre ei fiind deja arestat în alt dosar, dar și o fostă manelistă, acum femeie de afaceri. Emilia Negurici, alias Emi, nu ar fi fost doar părtașă la scenele de cruzime, susțin anchetatorii, și ar fi lovit și ea victima. Individa e singura care nu a fost capturată încă.

Straniu e că faptele de care este acuzată acum, în frunte cu interlopi, s-ar fi derulat în februarie 2020, dar nu a știut nimeni până joi, timp în

care indivizii și-au făcut de cap. În același an, dar în octombrie, Raul Băloi avea să fie săltat pentru că ar fi năvălit în casă peste un rival pe care l-ar fi amenințat și bătut. În aceeași lună a șantajat o altă victimă, cerându-i o sută de euro taxă de protecție. La vremea respectivă, anchetatorii au confiscat din casa lui un veritabil arsenal: bâte, macete, cuțite, un revolver și o pereche de cătușe.
Dar omul nu a zăbovit prea mult prin arest.

Cu toate că e cercetat în multe dosare, chiar și în Suedia. Nu a stat liniștit nici Marian Sârbu, zis Box. În 2021 avea să fie săltat într-o anchetă cutremurătoare, care deconspira mafia cazinourilor. Atât el, cât și locotenenții lui, laolaltă cu alți interlopi din clanul Cordunenilor, erau infiltrați în mai multe cazinouri din București, sub acoperirea unei firme de pază. În realitate, susțin procurorii, erau responsabili cu filajul celor care dețin averi și frecventează jocurile de noroc. Știau tot ce mișcă în interiorul sălilor de jocuri și trebuiau să recupereze sumele de bani împrumutate cu camătă de jucători.

De multe ori, indivizii cereau inclusiv sume de bani fictive iar, dacă erau refuzați, recurgeau la violență. Acum, Marian Sârbu și Raul Băloi au fost arestați preventiv pentru treizeci de zile. Până la o condamnare e cale lungă și nu este exclus să fie eliberați rapid de după gratii și să revină la obiceiurile lor de temut.