Gregorian Bivolaru și 40 dintre adepții săi au fost arestați în Franța, într-o acțiune fulger a procurorilor din Paris. Presa franceză scrie că cel puțin 26 de femei posibil abuzate au fost găsite în condiții improprii în locuința liderului „Misa”. Reporterul Delia Sândulachi a urmărit ultimele informații venite din Franța.

Citește și: Cătălin Cherecheș a lăsat polițiștii cu ochii în soare! Cine a fost demis în urma dispariției primarului?

„Jurnaliștii din Paris vorbesc de acuzații grave: viol, trafic de persoane și constituire a unui grup infracțional organizat. Procurorii au descins în casa lui Bivolaru dintr-o suburbie a Parisului, unde ar fi găsit 26 de femei și, citez, „ținute înghesuite și în condiții neigienice”. Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, este bănuit că racola tinere sub pretextul trezirii spiritualității și a practicării yoga. În realitate, femeile ar fi fost constrânse să întrețină relații intime și ar fi fost manipulate prin tehnici mintale.

Adepții lui bivolaru din Franța ar fi depus plângeri încă din 2022. În trecut, acesta a fost condamnat în România la șase ani de închisoare, dar a reușit să fugă din țară. A fost prins în Franța în 2017 și extrădat în cele din urmă, doar că judecătorii români au decis să îl elibereze după ce a ispășit un an și două luni din pedeapsă. Așa că bivolaru s a întors în Franța, unde și-a reluat activitatea în cadrul unei secte internaționale de yoga, scriu jurnaliștii din Hexagon.
Perchezițiile de astăzi au avut loc atât în Paris, cât și în alte zone din Franța. Atât despre acest subiect”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

MISA s-a transformat într-o „federație de yoga”

Gregorian Bivolaru este liderul Mișcării de Integrare Spirituală spre Absolut (MISA), care s-a extins în afara României sub numele de Atman, devenită „federația de yoga”. Secta românului are numeroase școli de yoga și filiale în diverse țări.

Gregorian Bivolaru a fost arestat într-o casă din Ivry-sur-Seine. La momentul descinderii, anchetatorilor în locuință au fost găsite 26 de femei. Pe lângă condițiile neigienice în acre au fost găsite, multe dintre aceste femei s-ar fi aflat sub influența alcoolului, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei.