Elena Lasconi și fiica sa sunt protagonistele unei adevărate telenovele politice. După ce tânăra fiică a Elenei Lasconi a criticat-o public că a votat DA la referendumul pentru familia tradițională, acum aceasta a făcut pace cu mama sa.

„Regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații, când emoția era la maxim”,

sunt cuvintele fiicei Elenei Lasconi după ce tânăra a pornit o adevărată revoluție în mediul online cu declarațiile despre mama sa.

„Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine”, a mai spus Oana Lasconi.

Tânăra, susținătoare a comunității LGBTQ, și-a criticat extrem de dur mama după ce aceasta a susținut că a votat DA la referendumul privind familia tradițională.

La o zi de la declarații, președintele USR i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare.

„Nu pot să descriu durerea pe care o simt. Sunt șocată să aud că a votat DA pentru modificarea constituției într-un mod jegos și discriminatoriu”, spunea cu câteva zile în urmă Oana Lasconi.

Lasconi și-a crescut fiica singură. Mărturisea în trecut cât de apropiată este de fiica ei, Oana.

Citește și: Soacra primarului din Baia Mare, prinsă în flagrant în timp ce ar fi încercat să mituiască o judecătoare

„Mi-a fost foarte greu. Eram angajată la trei posturi de radio și câștigam foarte puțini bani. Am muncit foarte mult pentru tot ce am făcut în viața asta”, a povestit Elena Lasconi.

Cu toate acestea, Elena Lasconi a plecat la Paris să facă pace cu fiica sa: „Pur și simplu m-a doborât.

Cel mai greu e să fiu spectator la linșajul de care are ea aparte zilele acestea. Înainte de funcții, care vin și pleacă, fiica mea este și va rămâne fiica mea cât o să trăiesc. Lucrurile astea le rezolv eu cu ea și știu că o să fie bine. Săptămâna asta o să mă ocup doar de asta.”

Toată telenovela mamă-fiică ar putea fi însă o strategie, spun analiștii.

Ultimele sondaje arată că Lasconi se numără printre favoriții la alegerile prezidențiale, fiind pe locul patru în preferințele românilor.

„Natura telenovelei, o telenovelă nu atât de reproș politic, cât de familie, se poate întoarce ca orice telenovelă în multiple feluri și s-ar putea ca, paradoxal, mai ales post declarație recente ale fiicei în sensul regretului, să capitalizeze doamna Lasconi”, consideră Radu Magdin, analist politic.

Elena Lasconi a intrat în politică în 2020, când a devenit primar al orașului Câmpulung Muscel.