Este alertă la cel mai mare spital din țară, după ce un pacient a venit cu ploșnițe de acasă. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală au închis imediat un cabinet din unitatea de primiri urgențe, pentru dezinsecție. Între timp, autoritățile recunosc că problema este gravă și se extinde. Problema a fost depistată chiar în luni dimineață, când un pacient s-a prezentat la urgențe, după ce a inhalat soluții toxice.

Citește și: VIDEO Ploșnițele închid toate școlile din Sectorul 5! Părinții se roagă ca insectele să nu le infecteze și casele

„Medicii au intrat în alertă, după ce un pacient a venit cu ploșnițe de acasă. Acesta s-a prezentat aproape intoxicat de substanțele folosite pentru dezinsecție. Cadrele medicale au decis să închidă cabinetul din Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Universitar în care a fost consultat pacientul.

Acesta a fost izolat, este internat și primește îngrijiri medicale, spun reprezentanții spitalului”
, a declarat reporterul Iasmina Ardelean.

Autoritățile recunosc că problema ploșnițelor este una de amploare

Autoritățile recunosc că problema este una de amploare, cu atât mai mult cu cât întreagă Capitală este de fapt invadată de ploșnițe. Alertă este dată la doar o săptămâna de când toate școlile din sectorul 5 al Capitalei au fost închise pentru dezinfecție și deratizare în urmă infestării cu ploșnițe.

Atunci mai mulți elevi și părinți s-au plâns de insectele parazite. Iar în februarie, inclusiv Spitalul Militar din București s-a confruntat cu ploșnițe. Situația e însă una gravă, mai ales în cazul unităților medicale.

„Trebuie făcută o dezinfecție completă, și la locul în care au fost depistate, și la domiciliu sau la locul din care provine cel infestat cu ploșnițe, dezinfecție care poate beneficia de mai multe metode, chimice sau non-chimice, inclusiv hipertermia”,

a declarat Ion Ștefan, șeful clinicii de boli infecțioase Spitalul Militar Central.

Citește și: VIDEO Elevii de la o școală din Capitală, terorizați de ploșnițe! Școala spune că a luat măsuri, dar insectele sunt încă prezente în sălile de clasă

Mai mult, ploșnițele sunt și periculoase pentru sănătate. „Pot să determine o alergodermie, care uneori poate să fie destul de deranjantă.

În cazuri excepționale, rarisim, pot să determine și edem Quincke sau o alergie foarte exprimată care poate să aibă și risc vital”, a mai adăugat Ion Ștefan, șeful clinicii de boli infecțioase Spitalul Militar Central.

În momentul în care sunt descoperite ploșnițe și alte insecte care pun în pericol sănătatea oamenilor, operațiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt făcute de către specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică București.