Vremea extremă a făcut prăpăd în mare parte din Europa. În Turcia, zeci de orașe au fost complet sub ape, iar cei care au scăpat de inundații s-au trezit sub amenințarea unei tornade. În tot acest timp, francezii și belgienii au avut și ei parte de scene apocaliptice.

Citește și: VIDEO Tânăr de 19 ani din Teleorman și-a condus prietenul spre moarte, după ce s-a urcat beat la volan

Zone întregi au fost măturate de puhoaie și străzile au fost transformate în râuri. Așa arătau mai multe drumuri din Turcia, după ce ploile au făcut prăpăd. Și nu doar inundații le-au dat bătăi de cap turcilor. În unele regiuni, gospodăriile au fost luate pe sus de o tornadă care nu a iertat nimic în calea ei.

Ce țări au fost afectate de ploile torențiale? 

Iar orașul Adana a fost aproape toată noapte luminat, descărcările electrice s-au ținut lanț pe cer, iar furtuna a tras toate privirile. Unii dintre locuitori au surprins chiar momentul în care un palmier se aprinde ca o făclie după ce este lovită de trăsnet.

Citește și: VIDEO Fenomenele extreme fac ravagii! Statele Unite și Brazilia sunt măturate de tornade și inundații

În provincia Hatay, apa a pătruns în multe locuințe și magazine, după ce precipitațiile au atins 20 de litri pe metru pătrat. Din cauza inundațiilor, școlile au fost suspendate. De același peisaj apocaliptic au avut parte și francezii, jumătate din Normandia a fost lovită de o grindină extrem de puternică. Pe când, cealaltă parte regiunii a fost complet inundată.

La fel de afectați de ploile torențiale sunt zilele acestea și belgienii.

Meteorologii anunță că vremea va rămâne instabilă în următoarele zile în țările din sudul continentului european, în special țările balcanice și Turcia.