După preparatele tradiționale gătite de femei pentru Paște, acum a venit rândul bărbaților. Cum nu există sărbătoare fără mititei, bucureștenii au încins luni grătarele în zonele special amenajate de la marginea Capitalei. Sute de mici, cârnați și bucăți de carne au sfârâit luni pe jar iar băutura nu a lipsit din pahare.
În a doua zi de Paște românii au renunțat la mâncarea gătită în tihnă și au încins grătarele în aer liber.
Să fie siguri că prind loc, mulți au venit dis de dimineață și au pus pe jar carne cât pentru toată lumea:
„Ceva ceafă de porc, cotlet, cârnați, mici. Aveam și leguminoase. Nu prea e indicat, ne ajută și fizicul să ne regem.”
Gelu a venit pregătit de acasă cu tot ce-i trebuie: carne, muzică și ustensile. Nici șorțul de bucătar nu i-a lipsit: „M-a dotat soția.
Mi-a zis să iau să nu murdăresc pantalonii că ăștia sunt ăia de nuntă, de sărbătoare. ” La o altă masă din pădure micii deja sfârâiau pe jarul încins și ca să meargă treaba mai repede s-a gătit la două grătare. Alții, în schimb, nu s-au grăbit. Au început direct cu o pauză. Vremea din Capitală a fost numai bună pentru un prânz la iarbă verde.
Termometrele au indicat luni 26 de grade.