Șapte vieți au luat în total furtunile violente care au măturat vestul Europei. În Elveția și Italia, ploile torențiale au provocat masive alunecări de teren, iar autoritățile au emis cod portocaliu de fenomene meteo periculoase. Viiturile puternice au lovit mai multe regiuni din Italia. În Nord Vestul țării ploile abundente au provocat masive alunecări de teren.

Râurile s-au revărsat peste tot, iar torenții au izolat mai multe localități, au înghițit mașini și au provocat pagube considerabile.

Furtunile violente din Europa au luat viețile a șapte oameni

Pompierii din Piemont au efectuat în doar câteva ore peste 80 de operațiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate. Situația a fost critică și în Văile Alpine din apropiere de Torino unde sute de persoane au fost evacuate.

Uhoaiele de apă s-au revărsat și într-o stațiune montană din Elveția.

Străzile au fost inundate în doar câteva minute. Trei oameni au murit luați de viituri în Sud-Est. Un bărbat a fost găsită fără suflare, după ce a fost luat prin surprindere de apariția brusca a viiturii. Un alt bărbat este dat dispărut.

De sâmbătă după-amiază aproape toată Elveția este afectată de furtuni violente cu vijelii și ploi extrem de abundente. Sunt zone unde alimentarea cu energie electrică și cu apă potabilă au fost întrerupte.

Alertă de vremea rea a fost și în Franța unde a fost în vigoare un cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Citește și: VIDEO Motivul pentru care vijeliile e sunt din ce în ce mai intense. Străzile au fost inundate din cauza ploilor torențiale

Trei persoane au murit, când un copac a zdrobit mașina cu care se deplasau în timpul vântului puternic.

Un al patrulea pasager este în stare critică. Martorii au filmat prăpădul adus de vremea extremă inclusiv momentul în care un copac a fost despicat de un fulger.

În mai multe zone rafalele de vânt au doborât copacii la pământ, iar numeroase gospodării au fost inundate. Furtunile deosebit de puternici au lovit și Polonia. Peste o mie cinci sute de apeluri de ajutor i-au mobilizat pe pompieri, mai ales în Pomerana.