În Mehedinți un sat întreg a sărit în ajutorul militarilor să stingă flăcările uriașe care au mistuit pădurea și câmpurile în câteva minute. Cu lopeți furtunuri, tractoare și bidoane cu apă, sătenii au încercat să împiedice focul să ajungă la case, dar deși au muncit până la epuizare, culturile oamenilor s-au făcut scrum.

Incendiile de vegetație din România sunt din ce în ce mai grave

A fost o luptă contra cronometru cu flăcările uriașe în comuna Corcova. Cu lopeți, tractoare și bidoane de apă, localnicII au sărit într-un suflet să stingă incendiul puternic de vegetație.

Când și-au văzut viile cuprinse de flăcări bătrânii nu au putut decât să privească neputincioși la dezastrul produs de incendiu. Oamenii au cărat bidoane pline cu apă, dar nu au reușit să potolească infernul de lângă sat.

Voluntari și săteni au muncit până la epuizare. „Dacă se întoarce înapoi asta e,l nu nu putem să ne băgăm un foc, fum mult”

Citește și: VIDEO Beauty, primul pui de zebră născut la Zoo. Femela a este perfect sănătoasă

Împreună cu pompierii localnici au reușit să împiedice focul să treacă un pârâu care a secat și să se extindă la sat.

Tot în Mehedinți în comuna căzănești, pompierii luptă cu flăcările care au cuprins câteva hectare de pădure în această după-amiază. A fost trimis inclusiv sprijin aerian, însă zona inaccesibilă îngreunează misiunea. Cele mai recente cifre arată că în 2024 avem de două ori mai multe incendii comparativ cu 2023. 16 mii dintre care 4 mii doar în luna august.