În Gorj este pregătit un protest masiv, iar pe internet curg reacțiile oamenilor revoltați. Bietele animale erau ținute în condiții greu de imaginat în adăpostul primăriei și au fost omorâte fără milă într-o singură noapte. Poliția a descins, dar atenție, nu la angajații statului, ci la ONG-ul care a raportat această crimă.

Peste 60 de câini au fost uciși fără milă într-un adăpost din Târgu Jiu

Așa arată asdăpostul groazei din Târgu Jiu unde 60 de câini au fost uciși fără milă în doar câteva minute într-o singură noapte. Cuști improvizate și ruginite, castroane goale și suflete înfometate puse la grămadă în padocuri. Cei 60 de câini fără stăpân au fost uciși fără anestezie, fără proceduri clare și mai ales fără temei legale, spun iubitorii de animale.

Autoritățile locale au numit această acțiune eutanasiere și au invocat ca scuză supraaglomerarea din adăpost.

„Pur și simplu au tras câinii acolo unde v-am spus și cu patru mililitri de substanță, a fost introdusă substanța în plămâni” Masacrul din adăpostul public a scandalizat întreaga țară. „Ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă înțeleg în continuare la Târgu Jiu este sub demnitatea umană:„Parlamentul European și a provocat sute de apeluri și petiții pe rețelele sociale, inclusiv de la vedete care cer dreptate.

Citește și: VIDEO Acoperișul unui bloc din Piatra Neamț a fost mistuit de flăcări. Pompierii au oprit cu greu extinderea focului

Ce spune primarul din Târgu Jiu: „Sunt câini care stau acolo de un an de zile. Nu mi se pare corect ca cetățeanul din Târgu Jiu prin taxele și impozitele locale pe care le plătește la un moment dat să suporte cheltuielile cu câinii fără stăpâni care sunt aduși din alte localități” Ce nu spune primarul e faptul că adăpostul public nu avea autorizație de funcționare.

Angajații au început demersurile pentru a obține hârtiile necesare abia după izbucnirea scandalului.

Cetățenii din Gorj sunt revoltați

Am cerut primarului și societății care a procedat la aceste eutanasiere să se oprească. De aceea am arestat comisia europeană pentru că nicăieri Europa nu se mai face eutanasiere.

Ca reacție la aceste sesizări poliția animalelor, dar și reprezentanți ai direcției sanitar veterinare și ai consiliului județean Gorj au făcut controale, culmea nu au descins la adăpostul groazei așa cum era de așteptat, ci la

sediul asociației care a reclamat masacrul. Sute de iubitori ai animalelor au mers la padocuri și au aprins lumânări.

Citește și: Ce a postat Dana Roba, după ea și Beniamin au luat-o pe drumuri separate. Make-up artistul trece printr-o perioadă dificilă: „Nu uita că apărătorul acestuia este Dumnezeu”

Mai mult oamenii au adoptat masiv animalele rămase pentru a le salva de la moarte.

Vineri un meeting uriaș va avea loc la adăpostul din Târgu Jiu. Oamenii cer campanii de sterilizare gratuită promovarea adopțiilor și îmbunătățirea condițiilor din padocurile publice.