Fiscul a luat la puricat averile influencerilor din România și nu sunt puțini la număr cei care fac averi de milioane de lei din donații și reclame pe platformele de socializare, în special pe TikTok. 180 dintre cei verificați până acum au strâns într-un an 270 de milioane de lei spun, cei de la ANAF.

Citește și: VIDEO Nicolae Guță, luat în vizor de ANAF după ce a câștiat o avere din TikTok!

Cu ai săi îngerași a ajuns Robert Ionescu viral pe TikTok. Influencerul este supranumit „regele TikTok-ului” din România și are sute de mii de urmăritori, când se laudă cu viața luxoasă pe care o duce și pe care și o permite din banii câștigați de pe platforma de socializare.

Adevărul din spatele banilor câștigați pe TikTok 

TikTok-ul a ajuns o adevărată industrie din care se pot face bani frumoși.

Ultimul raport al inspectorilor fiscali arată că doar 180 de utilizatori de platforme online au făcut nu mai puțin de 270 de milioane de lei într-un singur an.

„Este infim. Probabil numărul real este de ordinul miilor. Cei care au declarat sunt cel mai probabil persoane publice, influenceri mari de pe platformă, care au agenții de influenceri și contabili în spate. Aici cred că și instituțiile statului au o îndatorire să informeze cetățenii despre obligativitatea completării declarații unice”,

a declarat Faiăr Silviu.

Alina Ceușan este unul dintre puținii influenceri care au recunoscut că sunt luni în care câștigă și 20.000 de euro, însă în spatele sumelor mari stă o muncă de 12 ani. „Din online se încasează foarte bine, dar se încasează în momentul în care știi ce faci și momentul în care ai o comunitate în spate, care a fost creată într-un deceniu efectiv”,

a declarat influencerița.

Fiecare dintre cei 180 de influenceri care și au plătit dările către stat au câștigat din activitatea online peste un milion și jumătate de lei într-un singur an.