Marile bulevarde din Ankara, capitala Turciei, s-au transformat în râuri, circulația a fost dată peste cap, iar apele au ajuns și în subteran, acolo unde metroul a mers cu mare dificultate. Autoritățile sunt și azi în alertă, pentru că nici în orele următoare, vremea nu dă semne de îmbunătățire.

Citește și: VIDEO China, măturată de inundațiile secolului! Localnicii sunt speriați după ce străzile s-au transformnat în râuri pe care se mai poate circula doar cu barca

A turnat cu găleata în Ankara. Atât de mult a plouat, încât apa a pătruns până în autobuzele surprinse în trafic. Pe paginile de socializare, imaginile postate arată dimensiunile dezastrului. De pe unii zgârie nori, apa a curs în cascade, iar străzile s-au transformat în râuri. Imaginile difuzate de agențiile locale arată mașinile luate de ape, magazine inundate. Oamenii surprinși de potop pe drum au fost nevoiți să înfrunte valuri.

Inundațiile au năvălit și la metrou. Mai multe stații au fost inundate, iar transportul subteran perturbat. Cartiere întregi au rămas fără curent electric. Serviciul meteo a avertizat că ploile torențiale vor mai afecta Ankara și alte zone din regiunea Anatolia. Sunt așteptate și furtuni în zona Mării Negre.

Vremea extremă a făcut ravagii și în alte țări 

Sunt imaginile potopului care a lovit de câteva zile Arabia Saudită. Adevărate cascade au invadat străzile capitalei Riyad.

Autoritățile au decretat cod roșu de inundații și au închis școlile, iar traficul s-a transformat în haos. Ploile puternice vor continua întreaga săptămâna în întreaga Peninsulă Arabă. Autoritățile se așteaptă la noi perturbări în transporturi, inclusiv în cele aeriene și chiar la anulare de zbor în funcție de condițiile meteo.

Vremea extremă a făcut ravagii zilele acestea peste tot în lume. În Brazilia, ploile diluviene au rupt poduri, iar apa a ajuns până la acoperișurile caselor.

Sunt 8 morți și zeci de oameni dispăruți. În Marea Britanie, milioane de oameni nu au putut dormi din cauza unei nopți furtunoase. MET Office, serviciul meteorologic britanic a anunțat un număr record de fulgere, 35.000 într-o singură noapte.