Inundații catastrofale au măturat două provincii din sudul Chinei. Zeci de mii de oameni au fost evacuați din calea apelor devastatoare. Oficialii chinezi vorbesc despre inundațiile secolului în cea mai bogată și mai populată zonă a țării. Localnicii nu au mai văzut un asemenea dezastru de când se știu, iar autoritățile par și ele neputincioase în fața urgiei care s-a abătut asupra provinciilor Jiangxi și Gyangzhou. 

Meteorologii au emis cod portocaliu de inundații iar în marile orașe au sunat sirenele. Deși nivelul apei depășea un metru pe străzi, ploile puternice continuau să inunde provincia Guangdong. Marile bulevarde din orașe s-au transformat în albii de râuri. Pe margine, doar coroanele copacilor mai ieșeau de sub ape. Traficul rutier, feroviar și aerian a fost paralizat. Într-o imagine captată de o dronă se poate observa amploarea dezastrului.

O barcă a luat locul mașinilor pe străzile inundate, iar un autoturism circulă pe un pod suspendat care n-a fost atins de ape.

Fermierii din cele două provincii sunt extrem de afectați de inundațiile din aceste zile. Unul dintre ei spune că a pierdut dintr-un foc 13 mii de dolari: „Am plantat orez aici, dar acum totul este inundat, este pierdut.” 

În afara orașelor, viituri extreme s-au format pe versanți. Autoritățile au evacuat peste 60 de mii de persoane și au anunțat că 11 oameni sunt dispăruți.