„O femeie măritată nu trebuie să umble cu capul descoperit”, este declarația controversată făcută de Înaltpreasfințitul Teodosie, care susține că doamnele trebuie să poarte un batic, o pălărie ori o bască. Afirmația vine la două săptămâni după ce Arhiepiscopul Tomisului a spus că femeile abuzate de soț „trebuie să își poarte crucea”.

„Trebuie să porți ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit.

Cum să-i fie rușine, chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit”, a declarat ÎPS Teodosie.

Citește și: ÎPS Teodosie a devenit oficial inculpat în dosarul de trafic de influență! Între timp, înaltul prelat spune că se luptă cu duhurile necurate: „Pe Satana sunt supărat!”

În aceste zile caniculare, în care temperaturile depășesc 40 de grade la umbră, Înaltpreasfințitul Teodosie le recomandă enoriașelor căsătorite să își acopere capul chiar și atunci când sunt în interior.

Declarația făcută în cadrul unei emisiuni radio a stârnit un nou val de controverse.

„Am crezut că numai la biserică. Exagerează cât încape, dar el se crede un sfânt”, a declarat o enoriașă.

Femeile nu sunt de acord cu afirmațiile lui ÎPS Teodosie

Afirmația pare mai degrabă că le tulbură pe enoriașe decât să le apropie de cele sfinte.

„Fiecare are dreptul să aleagă, fiecare cum dorește. Cum consideră, așa va face, dar nu neapărat trebuie să ascultăm de dumnealui”, a declarat o altă femeie.

Nu este singura declarație controversată făcută de Înaltul prelat. Acesta a mai spus public că femeile abuzate de partenerii de viață trebuie să își poarte crucea și că preoții nu ar trebui să împărtășească fumătorii sau persoanele care sunt în concubinaj.

„E o chestie învechită la dumnealui. Nu sunt de acord”, a mărturisit o femeie. Tot Arhiepiscopul Tomisului mai spune și că femeile care abia au născut se pot ruga, dar nu pot intra în biserică.