Arhiepiscopul Tomisului a devenit oficial inculpat în dosarul de cumpărare de influență în care este cercetat de Direcția Națională Anticorupție. Audiat timp de aproape două ore, Înaltul Prelat a ajuns la sediul DNA proaspăt împărtășit și cu Biblia în mână. Cu Biblia în mână, arhiepiscopul Tomisului și-a făcut apariția joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție din Constanța.

Înaltul Prelat a venit însoțit de avocat și a fost zgârcit în declarații: „Eu nu sunt ghicitor.”

După aproximativ o oră de audieri, cei trei au ieșit zâmbind din sediul DNA.

După ce inițial a fost suspect în dosarul penal în care este acuzat de cumpărarea de influență, Înalt Preasfințitul a căpătat calitatea de inculpat. Pe cei care îl cercetează, spunea la începutul lunii, că nu e supărat: „Nu pot să mă supăr. Pe Satana sunt supărat! Nici n-au ce să ancheteze, sunt vorbe goale.”

Acum, avocatul său susține că acuzațiile aduse sunt o încercare de discreditare.

„Rămâne o calitate care este exagerată. Nu poți trimite pe cineva în judecată și nici nu poți schimba calitatea pentru un simplu cuvânt. Urmează să formulăm o cerere prin care solicităm excluderea practică a acestei probe, pretinse probe, este o probă înregistrată nelegal”, a declarat Adrian Cuculiș. 

Citește și: Cei care vor să își unească destinele în fața lui Dumnezeu trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Oamenii sunt revoltați: „Anormal, cum să mi se pară?!”

Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de cumpărare de influență după ce i-ar fi promis unui om de afaceri 800 de mii de lei, care ar fi urmat să fie folosiți pentru lucrări de reabilitare a lăcașurilor de cult.

„Am auzit, a avut niște treburi, că făcea și alte... Dar Dumnezeu are grijă”, „Toți suntem creștini, ceea ce vedem nu prea ne place. Ce exemplu dă el enoriașilor?”, spun credincioșii. 

Ancheta în care este vizat Teodosie a fost declanșată la finalul anului trecut, în urma unei investigații făcute de Recorder.