Detalii îngrozitoare ies la iveală în ancheta în care un antrenor de înot de la clubul Dinamo. Este acuzat că a abuzat o minoră și se pare că mama fetiței de șapte ani ar fi fost în tribune în momentul în care individul ar fi agresat-o. El ar fi recunoscut faptele și a fost arestat preventiv după ore lungi de audieri. Instructorul de înot  a fost acuzat după ce o fetiță de șapte ani i-a povestit mamei sale abuzul la care ar fi fost supusă.

Tânărul are 20 de ani și antrena zilnic grupe de 8-10 copii. Student la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București, instructorul prezenta încredere în fața părinților, dar și a reprezentanților clubului. Scenele teribile ar fi avut loc chiar în timpul lecțiilor de înot în bazinul clubului Dinamo.

De față ar fi fost și mama copilei, care asista din tribună la cursul de natație, însă micuța ar fi povestit prin ce coșmar a trecut abia când a ajuns acasă.

Părinții au alertat imediat autoritățile, iar antrenorul a fost săltat de poliție. „Am dat către anchetatori imaginile de din timpul antrenamentului”, a declarat Viorica Chermeș, șef sporturi individuale.

Abuzul copilei de 7 ani a fost surprins de camerele de supraveghere 

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ar fi surprins abuzul, iar vestea șocantă i-a revoltat pe mulți dintre părinți.

„Chiar vorbeam cu fiica mea dimineață că am luat niște formulare, venind cu ei la tenis, am zis să vin și cu ei la înot. Uite, tu, unde aduci copilul și uite ce se întâmplă. Din păcate, se întâmplă destul de des și din ce în ce mai rău”, „Mi se pare așa o poveste dusă la extrem cumva. Nu știu, poate ar trebui cineva controlat pe plan psihologic.
Habar n-am, nu știu. În apă, de față cu toată lumea, mi se pare ca în filme”
, au declarat mai mulți părinți.

Citește și: VIDEO Noi suspecți în cazul Alexandrei, fetița de 9 ani bătută de propria mamă până la moarte! Au fost reținuți pentru complicitate

Deși abuzul fetiței în fața mamei și sub privirile altor copii este nu doar revoltător, dar și de neconceput, specialiștii explică ce ar fi putut fi în mintea instructorului acuzat.

„El a profitat, dacă așa s a întâmplat, a profitat de faptul că acel copil nu înțelegea ce i se întâmplă și că gesturi sub apă, foarte greu de observat de cei care sunt pe margine, pot trece ca drept niște gesturi firești ale unui om, care antrenor fiind, încerca să o susțină sau să îi explice cum să se miște, cum să dea din mâini, cum să dea din picioare, cum să se mențină la suprafață ori toate acestea sunt foarte greu de analizat de către un om care nu este de specialitate.
Probabil că mama care era pe marginea bazinului nu înțelegea tot ce se întâmplă acolo”
, a declarat Dan Antonescu, expert criminalist.

Conducere a clubului a luat imediat măsuri și a încetat contractul de muncă al instructorului. „Nu a trecut prin aceste teste (n. red. teste psihologice) pentru că aceste evaluări se fac cu cadrele militare. Bineînțeles, că asta este următoarea măsură care se va lua, să extindem aceste evaluări asupra tuturor colaboratorilor”, a declarat Viorica Chermeș, șef sporturi individuale.

Instructorul de înot a fost arestat preventiv pentru treizeci de zile. Potrivit noilor reglementări, individul riscă între 7 și 12 ani de închisoare cu executare. Mai mult, Codul Penal consideră circumstanță agravantă dacă fapta e comisă de o persoană care se ocupă de educarea minorului, iar pedeapsa se majorează cu încă trei ani.