Povestea unei fetițe de doar 5 ani a topit inimile italienilor. Copila a fost găsită abandonată pe străzile din Mondragone, din provincia Caserta, chiar în ziua de Anul Nou. Fetița de origine română ar fi fost dată afară din casă chiar de către părinții ei. Ea a fost observată de către un barman, care a sunat imediat la poliție. El a rămas alături de fetiță până la venirea autorităților. Românca se află în aceste momente în grija serviciilor sociale, însă autoritățile au în continuare foarte multe semne de întrebare cu privire la acest caz.

Citește și: Doi soți din Satu Mare, arestați după ce și-au abuzat propriul copil, de doar 2 ani. Rudele spun că părinții nu l-au dorit și s-au răzbunat în fel și chip pe micuț

„Este o poveste atroce pe care o voi urmări pas cu pas. Poliția Rutieră m-a asigurat că copilul este în siguranță în mâinile lor și că s-au demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de a reconstitui cele întâmplate.

Nu există niciodată un motiv valid pentru a abandona un copil, este un gest inuman și inacceptabil. Părinții acestei fetițe trebuie identificați și, dacă abandonul se confirmă, pedepsiți aspru. Este o poveste sfâșietoare chiar în ziua de Anul Nou”
, a declarat barmanul care a găsit-o pe fetiță, relatează  notizie.virgilio

Fetița de origine română, găsită abandonată, a fost încredințată serviciilor sociale

Despre acest caz a venit cu noi informații și deputatul Francesco Emilio Borrelli. Pe rețelele de socializare, politicianul a felicita autoritățile care au intervenit exemplar în salvarea acestei fetițe, care acum se află în grija serviciilor sociale. Deputatul a confirmat că micuța a fost abandonată pe străzile din Italia de către propria familie, iar poliția cercetează mai mult acest caz, pentru a îi găsi pe părinți. 

„Poliția care a venit de urgență m-a asigurat că fetița este în siguranță în mâinile lor și că un magistrat a demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de a reconstitui cele întâmplate. Noi am venit din nou la barul unde oamenii au sărit imediat să o ajute pe micuță, nu au ezitat nici o clipă.

Vrem să-i felicităm.

Serviciile sociale s-au ocupat onorabil de tot ce a trebuit. Fetița a fost dată afară din casă și abandonată pe stradă. Este o poveste care este verificată acum suplimentar de poliție, dar care a fost spusă chiar de fetiță", a scris deputatul Francesco Emilio Borrelli pe pagina sa de Facebook.