Trei femei, o mamă și două fiice care locuiau în apartamentul unde s-a produs deflagrația, au suferit arsuri grave și au fost transportate la spital. Mai multe apartamente au fost afectate de suflul nimicitor.

O explozie puternică a avut loc într-un bloc din Capitală

Alarma s-a dat în jurul orei cinci dimineața. O bubuitură puternică urmată de zguduituri a trezit locatarii unui imobil din Sectorul 3 al Capitalei.

O explozie violentă izbucnise într-un apartament de la etajul doi.

Citește și: VIDEO Trei fetițe s-au stins din viață, după ce un atac a avut loc la o școală de vară din Anglia. Două profesoare au salvat mai mulți copii de la deces

Acolo locuiau trei femei, o mamă de 70 de ani și cele două fiice în vârstă de 40 respectiv 49 de ani.

Martorii povestesc cu groază scenele. „La cinci fără 20 din pat am auzit o bușeală exact cum e în Irak de te trezești cu o bombă și ai murit. M-am trezit, am deschis un pic ușa, o căldură pe hol.”

Localnicii s-au speriat teribil

„Deci așa bubuitură nu mi-am închipuit, deci nu am auzit așa ceva.” La

fața locului au ajuns mai multe echipe de salvare, 25 de persoane apucaseră să iasă din bloc, în timp ce pompierii au mai scos cinci. Cele trei femei din apartamentul care a sărit în aer au suferit arsuri grave. Mama și una dintre fiice sunt intubate și se află la spitalul Floreasca, iar cealaltă femeie la spitalul Bagdasar Arseni.

Citește și: VIDEO Localnicii din Santorini sunt revoltați. Turiștii sunt din ce în ce mai mulți

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât ușa casei a fost dislocată cu totul, iar în locuință este prăpăd. Ferestrele altor locuințe s-au spart. Cioburile s-au împrăștiat peste tot în jurul blocului. Mai mulți locatari s-au trezit cu ușile îndoite, în timp ce la alții e și mai rău. Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar autoritățile spun că cel mai probabil a fost provocată de o acumulare de gaze.

Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.