Un super iacht britanic de peste 17 milioane de euro, la bordul căruia se aflau 22 de oameni, s-a scufundat din cauza unei tornade. Până în acest moment doar 15 persoane au fost salvate, iar printre cei dispăruți se află și un miliardar din Marea Britanie.

O persoană s-a stins din viață, iar șase au dispărut, după ce o ambarcațiune s-a scufundat

Velierul de lux naviga sub pavilion britanic și se afla în largul Siciliei în momentul în care a fost surprins de o furtună extrem de puternică. La bord se aflau 22 de oameni, dintre care zece membri ai echipajului. Botezat Baiezian iachtul de lux are 56 de metri lungime și s-a scufundat lângă Porticelo, un oraș aflat la 15 kilometri de Palermo. Un pescar era în zonă și a văzut momentul în care vremea s-a schimbat brusc, iar ambarcațiunea a fost scufundată de o trombă marină.

Citește și: VIDEO China, măturată de inundațiile secolului! Localnicii sunt speriați după ce străzile s-au transformnat în râuri pe care se mai poate circula doar cu barca

Pescarul a anunțat de urgență paza de coastă care a intervenit cu peste 20 de bărci, scafandrii, dar și cu elicoptere de căutare. În zona în care s-a scufundat iahtul apa are o adâncime de peste 50 de mertri.

15 persoane au fost salvate până acum, printre care și un copil de numai un an.

Persoanele sunt căutate și acum

Dintre cei șapte pasageri dispăruți care sunt turiștii britanici, canadieni și americani unul a fost declarat mort, iar șase sunt căutați în continuare. Orintre ei se numără și un magnat, care are o avere estimată la peste un miliard de dolari.

Velierul baiezian a fost construit în Toscana în 2008 și a fost restaurat în 2020. Ambarcațiunea se închiriază acum cu 200 de mii de euro pe săptămână.