Nu curenții sunt de vină, ci căldura. Medicii trag un semnal de alarmă. Chiar și cei tineri, fără probleme de sănătate pot fi afectați de caniculă, iar în apă un singur moment de dezorientare poate fi fatal.

O tânără de 25 de ani s-a stins din viață, în marea liniștită

Imaginile sunt surprinse pe plaja Modern din Constanța. Steagul roșu nu era arborat, iar asta a însemnat că turiștii puteau intra în apă fără probleme.

„A sărit de acolo de pe pietre, a sărit în apă, și sărise de mai multe ori și la un moment dat n-au mai observat-o probabil. A fost așa o situație că toți ne-am fi dorit să poată fi salvată, era o fată blondă foarte drăguță.

O oră s-au chinuit paramedicii smurd să o salveze pe tânără, din păcate n au reușit, venise singură la mare.

Tânăra ar fi făcut două greșeli cred salvamarii: „A fost preluată mai exact din zona digului din sud de la Modern, unde scăldatul este interzis” În plus ar fi stat prea mult în apă sub soarele arzător.

Citește și: VIDEO Ce au găsit anchetatorii în casa lui Kristof Lajos? „Antrenorul de genii” ar fi avut mai multe victime

În același timp și alți turiști au fost salvați la limită.

„Chiar dacă marea este liniștită și noi nu aveam niciun steag arborat decât cel de prezență roșu cu galben, care indică că salvamarul este la foișor, mulți factori pot interveni din cauza căldurii, nu te hidratezi cum trebuie, nu mănânci, vii în orele în care nu trebuie să te afișezi cu soarele, ești obosit ,ai avut o stare destul de rea și pot interveni cârceii și după aia intervine panica” Turiștii
nu sesizează însă pericolul.

Medicii spun că briza mării nu trebuie să ne păcălească. Vara, pericolul reprezentat de soare rămâne valabil, chiar și când avem impresia că e răcoare.