Inconștiența șoferului din Argeș care a ucis un preot, după ce a urcat la volan fără permis, a lăsat în urmă o dramă imensă. Sute de enoriași pe care duhovnicul i-a păstorit îl plâng acum, iar familia nu își poate reveni din șoc. Și celălalt preot care se afla cu el în mașină este în stare gravă. Între timp, tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Citește și: VIDEO El este Ilie, preotul din Argeș ucis de un șofer fără permis! A lăsat în urmă o soție și doi copii

Tânărul din imagini este cel care a curmat din teribilism viața unui om. Băiatul în vârstă de 18 ani a urcat la volanul unei mașini pe care și-o cumpărase de câteva ore din banii câștigați în străinătate, unde muncea cu mama lui.

Venise în țară pentru o săptămână și, deși încă nu avea permis, a gonit cu autoturismul pe străzi.

Într-o depășire, lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Tânărul a vrut să evite o mașină care venea de pe contrasens dar a spulberat autoturismul în care se aflau cei doi preoți. Pentru părintele Ilie, în vârstă de 44 de ani, impactul a fost nimicitor, iar salvatorii nu au mai putut să îi pornească inima.

Întreaga comunitate îl plânge pe părintele Ilie 

La auzul veștii, soția duhovnicului, cu care are doi copii, a leșinat. Întreaga comunitate din Costești îl plânge acum pe cel care mereu le spunea o vorbă bună.

„E o durere, e ca și cum ne-ar fi murit cineva din familie. Atât e durerea de mare, pentru că aici ne găseam alinarea.

Avea o popularitate de nedescris. Pentru tot satul, el găsea un cuvânt de spus, ca să dea alinare”, „Pe toată lumea o ajuta, pe toată lumea învăță”, „Un om ca lumea. Nu știu dacă vom mai avea așa ceva în curând”, au declarat mai mulți enoriași. 

Citește și: „Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața unei biserici din Maramureș. Preotul a fost părăsit de soție și nu mai poate sluji

Celălalt preot aflat în mașină a fost și el grav rănit și transportat la SpitalulFloreasca din Capitală. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Tânărul de 18 ani, care a provocat accidentul este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere fără permis.