Polițiștii și jandarmii din Iași au fost nevoiți să medieze un conflict între un preot și enoriașii săi. Slujitorul a fost blocat de săteni în preajma bisericii când ar fi încercat să plece cu bunuri care ar aparține parohiei, iar oamenii și-au făcut cruce când au descoperit dezastrul din locuința preotului. A fost nevoie de intervenția jandarmilor și a polițiștilor pentru a potoli spiritele.

„El n-a vrut să coboare din mașină, noi am vrut să vorbim doar cu el să-mi spună mie personal și mamei mele.

Pe mama mea o face vrăjitoare și pe mine mă blestema, soțul să-mi ajungă în căruț”, spun localnicii.

Revolta l-a avut în centru pe preotul comunei, care ar fi încercat să plece cu bunuri ale parohiei, spun oamenii. În ultimii doi ani, scandalurile s-ar fi ținut lanț, povestesc enoriașii: „În loc să țină o predică, el blastema să fac slujbă pentru boală și moarte.

Asta e normal?”
Oamenii sunt nemulțumiți că pacea comunei a fost tulburată tocmai de preot: „Și în timpul slujbei și în afara bisericii mergea și la diferite familii și a băgat zâzanie”, „Acum au culminat cu relația pe care o are cu o femeie.” Iar acuzațiile merg și mai departe: „Nu-i convine câte îi dai la o înmormântare. Nu se poate proceda așa, să forțezi omul, nu punem taxe.”

Localnicii spun că preotul a introdus în biserică icoane nerecunoscute de ritul ortodox românesc: „A îndrăgit-o foarte tare și a vrut să pună hramul bisericii. Nu știu dacă este așa ceva.”  Enoriașii sunt șocați și de ce au găsit în casa parohială: „Pe mesele acestea sunt donații din sat, de la săteni și le-a adus și le-a fărâmat și ce probleme a făcut.”

Pe lângă distrugerile din curte, oamenii ne arată și dezastrul din locuință.

Preotul a mai fost implicat într-un alt scandal și în Botoșani. A fost înlocuit dintr-o parohie după acuzațiile aduse de localnici și așa a ajuns în Iași.

„Situația preotului se află în atenția Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, instanță disciplinară și de judecată bisericească ce se va întruni după această perioadă pascală”,

a declarat Lucian Apopei, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei și Bucovinei.  

În așteptarea judecății, preotul nu mai are voie să slujească din luna aprilie, transmit reprezentanții bisericii.