Doi pensionari din Focșani și-au scos din minți vecinii, ba chiar pe unii dintre ei au reușit să îi determine să se mute din bloc. Indiferent că este noapte sau zi, cei doi bătrâni bat în ligheane, în dulapuri sau în pereți și fac gălăgie. Vecinii spun că pensionarii au aruncat cu apă fiartă și clor peste balcon ca să-i alunge pe copiii care se jucau în jurul blocului. Sătui de scandaluri, oamenii au chemat poliția.

Vecinii celor doi pensionari sunt terorizați. Unii dintre ei au ales să se mute din bloc doar ca să aibă liniște 

Sunetele se aud zilnic, indiferent de oră, din apartamentul celor doi pensionari, spun vecinii. Nemulțumiți că unul dintre vecini renovează, bătrânii au început și ei să bată în pereți, uși și ligheane. Sătul de zgomote, unul dintre vecini a mers la ușa lor să ceară lămuriri, însă nu a reușit să poarte un dialog cu pensionarii.

În loc să oprească scandalul, cei doi l-au trimis către apartamentul unde se făceau renovări, chiar dacă de acolo nu se auzea nimic. Aproape toți vecinii din bloc au făcut front comun în fața scandalurilor provocate de cei doi bătrâni. Certurile și zgomotele puternice sunt doar picătura care le-a umplut paharul, spun oamenii.

„Copiii nu mai pot ieși, nici ai noștri din bloc, nici cei de vizavi, deoarece el aruncă cu apă opărită, cu clor.

Copilul meu a fost una dintre victime, a avut clor în cap și am și certificat medico-legal care atestă lucrul acesta. Sunt niște sunete chiar de la 6 dimineața. Ei sunt plictisiți, dar noi avem copii, îi pregătim pentru școală, încercăm să-i culcăm mai devreme, nu putem. La 21:00, când încercăm să-i culcăm, atunci încep ei să bată, în fiecare seară, în fiecare zi”, spune o vecină.

Unii s-au mutat din bloc, doar să scape de vecinii problema: „Ce să mai suportăm? E degeaba. Poți să le zici, poți să le faci că ei spun că ei sunt deranjați”, „Deci nici o familie care a cumpărat și a stat deasupra lor, inclusiv persoana pe care am găsit-o eu aici a plecat.”

Am încercat și noi să stăm de vorbă cu protagoniștii, însă au refuzat să ne deschidă ușa.

Bătrânul acuzat de scandaluri este tatăl lui Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea. Atât el, cât și soția lui, s-au ales cu o amendă în valoare de 200 de lei.