Legea care interzice păcănelele pare că nu are impactul preconizat. Multe localități care în anii trecuți aveau o populație mai mică de 15.000 de locuitori, în acest an au depășit miraculos pragul critic. Altfel spus, oamenii pot juca la aparate în voie.

Citește și: VIDEO Păcănelele fentează legea! Cum reușesc să își desfășoare activitatea în continuare?

Rutina zilnică a acestui bărbat era cât pe ce să fie dată peste cap de legea care interzicea păcănelele.

Locuiește în Breaza, județul Prahova, oraș unde datele recensământului din 2021 indica o populație de 14.800 de oameni, ceea ce înseamnă că sălile de jocuri de noroc trebuiau închise pe 29 aprilie. Doar că cele mai recente cifre arată că numărul locuitorilor a crescut brusc la 15.180, spre bucuria patronilor de păcănele care nu trebuie să pună lacătul pe afacere.

Conform actului normativ, primarii au fost obligați să transmită cele mai recente date cu privire la numărul de locuitori din localitățile lor.

Este normal să existe fluctuații, ne spune primarul orașului Breaza.

„Numărul populației variază chiar și de la o zi la alta. În toate localitățile din România sunt decese, sunt schimbări de domiciliu, sunt reședințe care se stabilesc, dar noi ca și primărie nu stabilim numărul populației. Noi doar aplicăm legea în baza informațiilor oficiale”, a declarat primarul orașului.

Mulți locuitori din Breaza nu sunt mulțumiți de faptul că orașul a fentat legea.

Potrivit estimărilor celor care au inițiat legea, păcănelele ar fi trebuit să dispară din 90% din localitățile din țara noastră, însă calculele erau făcute în funcție de cifrele recensământului de acum 3 ani.