Legea prin care se interzic păcănelele în localitățile mici a fost promulgat miercuri, 18 aprilie, de președintele Klaus Iohannis. Operatorii de jocuri de noroc au puțin timp la dispoziție să se conformeze noilor măsuri și a apărut o nouă restricție despre care nu s-a vorbit până astăzi. Cu mai multe detalii a venit reporterul Iasmina Ardelean, în jurnalul NEWSTIME.

„Concret, este vorba despre localitățile cu mai puțin de 15.000

de locuitori. În acestea, păcănelele vor fi interzise de tot. Ca să vă faceți o idee, vă dăm și câteva exemple de localități care vor rămâne fără păcănele, printre acestea se numără Urziceni, Mizil, Vatra Dornei, Chitila, Eforie, Sinaia și Huedin. Măsura trebuie luată în zece zile de la publicare a noii legi în Monitorul Oficial. Operatorii de jocuri de noroc care nu se conformează riscă să rămână fără licență.
De asemenea, pentru a proteja jucătorii dar și persoanele aflate în situații de risc, este interzisă vânzarea de băuturi alcoolice în sălile de jocuri de noroc, dar operatorii, printr-o găselniță, ocolesc legea pentru că, de fapt, le oferă astfel de băuturi jucătorilor. În ceea ce privește agențiile de pariuri sportive, acestea nu vor fi afectate, pentru că dacă au acest tip de păcănele trebuie doar să le scoată, în rest vor funcționa la fel ca până acum”
,
a declarat reporterul.