Și-a drogat victimele și apoi le-a furat toate bunurile. Este metoda perfidă la care a apelat un tânăr din Cluj pentru a face rost de bani. Individul era dependent de jocurile de noroc și paria continuu, motiv pentru care ajunsese la datorii uriașe. Acesta le-a spus judecătorilor că s-a inspirat din filme pentru planul său malefic.

Individul de 35 de ani și-a racolat victimele pe internet.

Sub pretextul unor relații amoroase reușea să păcălească alți bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Întâlnirile aveau loc în locuințele victimelor din comuna Florești, județul Cluj. Acolo se întâmplau scenele desprinse parcă din filme.

„Individul își adormea victimele oferindu-le băuturi care conțineau anumite substanțe. După ce intrau în stare de somnolență, bărbatul trecea la fapte. Le fura banii din portofel, carduri, telefoane mobile, dar și alte bunuri.

În total prejudiciul se ridică la peste 29 de mii de lei”
, a transmis Silvia Cseh, corespondent Kanal D.

Pentru a face rost de bani pentru jocurile de noroc, bărbatul a făcut inclusiv credite de nevoi personale din aplicația bancară a unei victime. Cei trei tineri jefuiți au depus plângere la poliție. La perchezițiile făcute în locuința bărbatului polițiștii au găsit mai multe tipuri de substanțe interzise, unele cu efecte devastatoare, care pot induce somnolență, tulburări de memorie și chiar comă profundă.

Totul ar fi pornit de la dependența de jocuri de noroc, o patimă extrem de costisitoare, spun procurorii și psihiatrii: „Din nefericire jocul nu alege, poate atinge pe oricine, pentru că este extrem de accesibil peste tot, legal, chiar încurajat din nefericire. Marketing-ul este unul extrem de agresiv.”

Bărbatul este recidivist. Acum a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare și plata unor despăgubiri de 30 de mii de lei.