Vestea că păcănelele vor fi scoase din localități a stârnit o revoltă în rândul împătimiților de jocuri de noroc. În timp ce unii speră că este doar un vis urât, alții abia așteaptă ca aparatele să dispară, după ce au pierdut sume colosale. Patria păcănelelor pare că s-a mutat chiar în Videle, județul Teleorman, după numărul mare de săli de jocuri de noroc din centrul orașului.

Citește și: Păcănelele vor deveni istorie în orașe! Proiectul care le mută la periferie, adoptat de Senat

„Aici lângă bancă le-au făcut. Ne trimit rudele din Anglia, din Belgia, din alea mii de euro și d cât îi băgăm la aparate. Pierdem toți banii, ia uite, avem și aici schimb valutar, în apropiere”, a declarat un locuitor.

Pe această stradă pietonală din Videle, pe o porțiune de doar câteva sute de metri, sunt nici mai mult nici mai puțin de șapte săli de jocuri de noroc sau săli de pariuri sportive care au păcănele.

„Este foarte aproape de liceu, nu sunt nici o sută de metri până la poarta liceului”, a mai spus un localnic. Senatul a votat deja ca păcănelele să fie interzise în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori. Împătimiții jocurilor de noroc spun că n-ar fi rău ca păcatul să fie scos din localitate, mai ales că au pierdut bani grei la aparate.

Pe banca din fața sălii de pariuri s-au purtat discuții aprinse. „Dispare tot din orașul ăsta. Vorbesc foarte serios. Să se facă la Capitală. Cine vrea să se ducă la capitală, cume în Occident”, „Faliment să dai și casa, să dai și nevasta, mai e puțin și vindem și un copil”, au declarat mai mulți localnici. 

Mulți dintre români nu sunt de acord cu decizia parlamentarilor

Alții nu cred o iotă din viitoarea lege și sunt convinși că oriunde ar fi mutate aparatele, dependenții vor juca în continuare. „Și pe jos dacă îi puneți să ducă mijlocul câmpului tot vor ajunge acolo, pentru că asta este o dependență. Ajungi să îți dai și ultimul leu din buzunar. Dacă ai zece lei de pâine alegi ori să-i dublezi să iei mai multe pâine ori să nu mai nimic”,

a mai declarat un locatar. La câțiva kilometri de Videle, în comuna Botoroaga, de la birtul din sat nu puteau lipsi celebrele păcănele.

Aici oamenii spun că e singura distracție care le-a mai rămas și nu sunt de acord nici în ruptul capului cu decizia parlamentarilor. „De ce să le scoată? Ei fac o grămadă bani după urma lor. Nu sunt de acord. Mai joc și eu”,

a declarat un sătean. Cele mai recente studii arată că aproximativ 100.000 de români sunt dependenți de jocuri de noroc și pariuri, iar pentru unii a devenit chiar un stil de viață.