Jocurile de noroc au devenit o adevărată boală în țara noastră. Pe zi ce trece, tot mai mulți români își încearcă norocul la păcănele sau pariuri sportive iar, de cele mai multe ori, ajung să piardă sume colosale.

Cel mai greu pentru jucători este să renunțe la acest viciu și nu de puține ori ajung să apeleze la psihiatrii.

Citește și: Răzbunare extrem de violentă la Iași! După ce a încercat să își omoare partenera, bărbatul și-a pus capăt zilelor

El este Adrian, un bărbat care recunoaște cu zâmbetul pe buze că este un împătimit al jocurilor de noroc. Nu poate sta departe de păcănele nici câteva minute și a început să se joace și de pe telefon. Viciul îi mănâncă toți banii din buzunar, așa că are nevoie de mai multe locuri de muncă.

„Lucrez pe macara, lucrez macaragiu, sunt șofer și lucrez la o firmă de curățenie.

Am trei joburi. Am jucat și la păcănele, la cazinouri și peste tot. Cel mai mult(n.red. a lăsat) șaizeci de mii de euro în două zile, serios, nu glumesc”
, a spus bărbatul.

Păcănelele, din ce în ce mai nocive pentru români! Oamenii preferă să lucreze în plus, doar ca să aibă bani pentru jocurile de noroc: „Am trei joburi”

Așa se face ca aproape la fiecare pas există o sală cu păcănele, o agenție de pariuri sau un cazinou. Ne aflăm pe o stradă oarecare din Capitală unde sunt nici mai mult, nici mai puțin, de patru săli de jocuri. Printre împătimiți se numără și acest tânăr care, deși nu s-a ales cu nimic din jocuri, continuă să bage bani la aparate și să piardă.

„Aparate, mai un bilet mai...

Cel mai mult(n.red. a câștigat) o sută douăzeci de milioane și (n.red. a pierdut) pe toți înapoi”, a recunoscut tânărul.

Citește și: Casa desprinsă din filme, în inima României! Un antreprenor este pregătit să trăiască precum un hobbit: „Fantezia devine realitate”

Programele de recuperare publice pentru dependenții de jocuri de noroc aproape că nu există, iar mai marii țări doar par interesați de această problemă fără să ia măsuri concrete.

Specialiștii spun că jocurile au devenit o boală care cu greu se poate trata, mai ales fără ajutor din partea medicilor.

„Dacă acum să zicem, zece ani erau rare cazurile de persoane care cereau ajutor, acum săptămânal avem cel puțin câțiva care vin disperați pentru că nu știu ce să mai facă și cum să gestioneze problema legată de jocul de noroc”, a declarat Ovidiu Alexinski, medic psihiatru.

Ovidiu Alexinski este medic psihiatru și zeci de pacienți dependenți de jocuri îi trec pragul clinicii. Spun că fenomenul a explodat odată cu apariția cazinourilor online, care pot fi accesate direct de pe telefonul mobil.

„Vorbim de o adevărată cocaină digitală. Pacienți povestesc, pur și simplu sunt copleșiți de dorința, de pofta de a juca”, mai spune medicul.

Ultimele statistici sunt îngrijorătoare. Numărul românilor care pariază constant a depășit un milion.