Păcănelele sunt boală grea, iar mai marii țării parcă nu mai știu ce să facă pentru a scăpa de ele. După lungi discuții, autoritățile s-au gândit să le interzică în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. În plus, cazinourile nu vor mai putea să afișeze reclame, iar sălile de jocuri ar putea fi mutate în hoteluri. Totul este momentan doar un proiect care trebuie să treacă de Camera Deputaților și președinte.

Citește și: Amanetul, afacerea care înflorește din sărăcie. Ce amanetează românii: „Tot ce ai mai bun prin casă”

„Nu-s bune, dar nu e ok să le închidă pentru că, na, e ceva așa că îmbină utilul cu plăcutul. Ai vrea să faci bani”, acesta este argumentul unui tânăr pasionat de jocurile de noroc. Chiar dacă viciului mănâncă aproape toți banii nu a părut foarte impresionat de ideea politicienilor de a închide sălile cu păcănele din localitățile mici.

„Degeaba le închid, lumea tot se duce, se joacă cu telefoanele sau online”. Tânărul spune că a pierdut până acum zeci de mii de lei, însă continuă să joace. Acum ar fi redus din vizitele de la cazinou, însă cu greu se poate abține pentru că păcănelele sunt aproape la tot pasul.

„Dacă mergeți în orașul ăsta la orice colț de stradă găsiți jocuri de noroc”, „Foarte multe, vreo 16 în oraș”.

Orașul Târgu Frumos este aproape sufocat de cazinouri, case de pariuri și săli de jocuri. În tot orașul sunt 12 astfel de spații la o populație de nici 10.00 de locuitori. „Avem o sală la mai puțin de 1.000 de locuitori. Este mult. Nu cred că aș putea să fiu eu unul dintre ăia care aș putea să conving pe cineva care este bolnav de așa ceva să-l conving să nu mai joace”, „E jale pe oamenii ăștia.
Am colegi de muncă care sunt de pe des de așa ceva”
, sunt câteva dintre părerile românilor. 

Ce alte măsuri mai prevede proiectul 

Mai marii țării au tot căutat strategii prin care să reducă numărul dependenților de păcănele. Inițial, în proiect era prevăzut că sălile de jocuri sunt interzise în localitățile cu mai puțin de 5.000

de locuitori. Acum, pragul ar trebui să crească la 15.000 de locuitori. „Cu siguranță, legea va prevede că tot cei sub 15.000 de locuitori într-o localitate nu se va putea deschide o astfel de sală de jocuri nicăieri”, a declarat Toma Ilie, vicepreședinte PSD.

Aleșii vor și alte măsuri: „La marginea orașelor sau în hoteluri că s-a propus această variantă sunt dispus și vorbesc aici în numele grupului parlamentar pe care reprezint să încercăm împreună să găsim formula prin care protejăm pe oameni, îi protejăm pe oameni să nu

mai intre și să nu mai meargă copiii de la școală și acasă înapoi, să treacă pe lângă 20 de mașini de lux afișate în fața cazinoului, intră, bagă un leu și câștigă mașina”. Proiectul a fost aprobat, desenat și urmează să fie votat la Camera Deputaților, mai apoi hotărârea este în mâinile președintelui Klaus Iohannis.