Cu o prezență la urne care părea record la primele ore, entuziasmul românilor s-a domolit pe parcursul zilei. Dacă în zori, sociologii estimau o prezență la vot de până la 70%, până la închiderea urnelor s-au prezentat cu 1% mai puțini votanți față de anul trecut. Față de anii trecuți, trendul arată o apatie electorală tot mai pronunțată.
Citește și: Adevărul despre puterea președintelui României. Ce atribuții esențiale are și ce NU îi este permis?
Dacă în 1992 ieșeau la vot în primul tur al alegerilor prezidențiale peste 76% dintre români, în 2000 prezența a scădea la 65%, iar până în 2019 ajungea la 47%. În general, datele arată că în al doilea tur, românii ies un număr mai mare la urne. Așadar, rămâne de văzut dacă țara noastră se va mobiliza sau nu pe data de 18 mai.
Cu o prezență la urne care părea record la primele ore, entuziasmul românilor s- a domolit pe parcursul zilei. Dacă în zori, sociologii estimau o prezență la vot de până la 70%, până la închiderea urnelor s- au prezentat cu 1% mai puțini votanți față de anul trecut. Față de anii trecuți, trendul arată o apatie electorală tot mai pronunțată. Dacă în 1992 ieșeau la vot în primul tur al alegerilor prezidențiale peste 76% dintre români, în 2000 prezența a scădea la 65%, iar până în 2019 ajungea la 47%.