Vești bune pentru turiști. Vom putea călători în Turcia doar cu buletinul chiar din această vară. Singura condiție este ca durata șederii să nu depășească nouăzeci de zile. 

Românii pot vizita Turcia doar cu buletinul

Decretul a fost semnat de președintele Turciei la întâlnirea pe care a avut o în Ankara cu premierul Marcel Ciolacu. Turcia, o destinație turistică aflată în topul preferințelor românilor devine mai accesibilă.

Cetățenii români vor avea nevoie doar de buletin ca să intre pe teritoriul turc. 

Decretul a fost semnat de către președintele Recep Tayyip Erdogan cu ocazia vizitei Premierului Marcel Ciolacu, în Turcia. Șeful executivului s-a dus la Ankara cu jumătate dintre miniștrii, la invitația președintelui Turciei. 

Citește și: VIDEO Inflația scade, prețurile cresc! Detergenții și medicamentele, în topul scumpirilor

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.

Decizia a fost luată după întâlnirea președintelui turc cu premierul Marcel Ciolacu

Decretul a fost semnat în timpul vizitei oficiale a premierului român Marcel Ciolacu în Turcia. Luni, 20 mai 2024, Marcel Ciolacu a fost întâmpinat pe Aeroportul Internaţional Esenboga de către reprezentanți ai autorităților din Ankara. Vizita a avut loc la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan și a inclus o delegație de miniștri.

La aeroport, premierul a fost primit de ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalității Ankarei, Faruk Koyluoglu

Citește și: Statul român, dat în judecată pentru tehnologia 5G! O companie de telecomunicații aduce acuzații serioase țării noastre

Prin decizia de astăzi românii care vor dori să călătorească în Turcia o vor putea face doar cu buletinul. Din luna iunie va fi mult mai ușor pentru turiștii români să viziteze Turcia, una dintre destinațiile preferate, de

altfel. La intrarea în țară nu va mai fi necesar pașaportul pentru că accesul se va putea face doar cu buletinul. Românii cuceriți de frumusețile Turciei sunt încântați de noua măsură. Anul trecut aproape un milion de turiști români au vizitat Turcia, unde au lăsat peste șase sute de milioane de euro.