Buletinul premierului Marcel Ciolacu a ajuns pe piața neagră de pe internet, după ce hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaților. Ar fi furat și alte date importante ale mai multor parlamentari. 

„Potrivit unor surse, atacul ar fi fost dat de pe un server din Italia. Printre documentele care au ajuns pe mâna hackerilor se numără acte de identitate, analize medicale, contracte bancare, dar și alte date personale ale parlamentarilor.

Principala țintă a fost premierul Marcel Ciolacu, al cărui buletin circulă deja pe dark web, adică piața neagră virtuală. Și cartea de identitate a liderului UDMR, Kelemen Hunor, a ajuns acolo.

Între timp, hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pe adresa de email a Camerei Deputaților. Cer 40 de mii de euro pentru a șterge datele confidențiale pe care le-au furat.

Secretariatul general al instituției a făcut o plângere la DIICOT, dar și alte autorități în domeniu, încearcă să rezolve problema.

Citește și: Klaus Iohannis, în joc pentru Consiliul European! Se fac aranjamente de putere la cel mai înalt nivel

Directoratul național de securitate cibernetică și un departament special al SRI caută să vadă cine sunt hackerii care au furat datele”,

a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.