În vreme ce anchetatorii încearcă să elucideze ministerul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, oamenii se tem să mai calce acolo chiar și de ar avea vreo urgență medicală. Îl numesc „spitalul morții”, iar pe medici și pe asistenți îi acuză că ar fi nepăsători la suferința bolnavilor. Cei care au lucrat acolo vorbesc de răfuieli interne cărora le cad victime pacienții.

Citește și: VIDEO Anchete și lacrimi după decesele suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon: „Mama mea a murit în niște condiții groaznice!”

Moarte și spital, cuvinte pe care nu le asociezi de fel cu vindecarea, dar care arată disperarea la care au ajuns rudele celor care și-au găsit sfârșitul pe paturile de la Terapie Intensiva în Spitalul Sfântul Pantelimon.

După ce am auzit că locul în care oamenii vin cu speranța că se vor face bine și unde așteaptă ca suferința să dispară este, de fapt, considerat un loc de unde nu mai ai cum să te întorci viu, am decis să luăm la pas cartierul Pantelimon.

Am vrut să vedem care este, de fapt, realitatea celor care locuiesc la doar câțiva pași de spital. Soarta ne-a scos-o în cale pe doamna Geta, fostă infirmieră la Sfântul Pantelimon. A lucrat pe secția de terapie intensivă mai bine de 20 de ani.

„Spitalul morții, poartă denumirea ata de niște ani. Lucram eu acolo și încă nu au dispărut(...) Sunt nereguli pentru că, din cauza a două așa...

de la conflictul ăsta a suferit amărâtul ăla din pat. Ce vină are că s-a îmbolnăvit și a venit la spital? Sincer! Și spitalului îi lipsesc multe, nu are dotarea necesară. Nu se poate, atâta timp cât n-ai nici aparatură, nici personal calificat, nu se poate, nu ajungi la niște rezultate corecte și atunci, lumea evită”, a spus femeia. 

Dezvăluiri cutremurătoare ies la iveală despre Spitalul Pantelimon 

Sunt mărturiile șocante ale femeii care a lucrat zilnic aici, timp de 22 de ani. Ne spune că nu ar fi aparatură performantă, iar nu de puține ori victimele conflictelor cadrelor medicale de la terapie intensivă au fost chiar pacienții. Nu doar că evită, ci imploră să nu fie duși la spital.

O femeie ne-a povestit cu amărăciune cum în repetate rânduri i-a rugat pe medicii de pe ambulanță să nu o transporte la Sfântul Pantelimon. Rudele celor decedați au nevoie de răspunsuri.

Răspunsuri care să-i facă să înțeleagă cum a fost posibil ca 17 pacienți de la ATI să moară în 4 zile. De la declanșarea scandalului, au fost deschise 4 anchete, inclusiv una internă. 

Până acum au fost ridicate documente și aparatură, dar și imagini de pe camerele de supraveghere montate pe holuri, căci la ATI nu există.

Acum, autoritățile, de la Procuratură, până la Colegiul Medicilor, Corpul de Control al Ministerului Sănătății adună date pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat la Sfântul Pantelimon.

Au fost audiate mai multe asistente medicale și șefa Serviciului de Îngrijiri Medicale din Spital, cea care a făcut plângerea.