Ordonanța "trenuleț" le face viața grea și studenților. Mulți dintre ei au pierdut de tot gratuitățile pentru că au adresa de domiciliu în localități din care nu au legături directe spre orașele unde sunt la facultate sau în localități în care nu sunt gări
Astfel, sunt nevoiți să ia trenul din altă parte și, din păcate, nu mai pot cumpăra biletele online, fiind nevoiți să piardă mult timp la cozile uriașe din gări, în plin haos. Autoritățile refuză să ofere explicații.
Am întâlnit-o pe Ioana în Gara de Nord, extrem de dezamăgită.
Ea este studentă în capitală și trebuie să ajungă în Cernavodă, unde locuiește cu părinții. Are doar viză de flotant acolo, iar domiciliul din buletin e la altă adresă unde nu stă. Așadar, a luat adio de la reducerea de 90%." Locuiesc într-o altă localitate, unde părinții mei au apartament de serviciu, și nici cu viza de flotant nu mi-au vrut să-mi dea reducerea. Practic, nu mă pot duce acasă cu această reducere și am plătit biletul întreg," Doamna
de la coadă i-a explicat că legea nu este clară și nu poate acorda reducerea pentru cei cu viză de flotant.
Studenții vor plăti bilet întreg la tren
Mulți studenți sunt afectați de Ordonanța "trenuleț", care le taie de tot gratuitățile pe tren.
Bianca stă într-o localitate de lângă Slobozia, de unde nu are legătură directă spre București. "Avem legătură la Ciulița, dar trenul duce doar până la București și Constanța. Așa că, pentru a ajunge în București, trebuie să plătesc bilet întreg, care costă aproximativ 50 de lei. Mi se pare o prostie că le iau banii de la studenți, care oricum nu au", a declarat Bianca. În plus, este un haos la casele de bilete pentru că studenții nu pot cumpăra biletele online din cauza noilor modificări.
"Aștepți la cozi de aproximativ o oră și jumătate, e dezastru. Nu poți să stai așa! Înainte, plecam de la cămin cu jumătate de oră înainte ca trenul să ajungă și mă urcam direct în tren. Acum stau și aștept cozi de 40 de minute", povestește un alt student. Cei care au lucrat la aceste măsuri nu s-au gândit la consecințe. De exemplu, cei cu viză de flotant nu mai beneficiază de reducere, iar studenții care nu au legătura directă între localitatea de domiciliu și orașul în care studiază se confruntă cu mari dificultăți.