Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că în ultimele două luni au fost înregistrate 20 de cazuri confirmate și două cazuri probabile de infecție. La Suceava virusul a făcut și prima victimă. Unul dintre pacienți a murit la terapie intensivă.

Tot mai multe cazuri de infecție cu West Nile

Cele mai multe cazuri de infecție au fost înregistrate în București și în județul Suceava.

În aceste zone sunt câte patru cazuri dintre care unul așa cum spuneai și tu soldat cu decesul pacientului câte două cazuri de West Nile au fost raportate în județele Bistrița Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Satu Mare și Mureș, iar câte un caz în județele Cluj, Dâmbovița și Prahova.

Deși 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun simptom la început. Virusul poate cauza o boală neurologică fatală, mai ales în cazul pacienților trecuți de vârsta de 60 de ani.

Eest Nile se transmite în special prin înțepăturile de țânțari infectați cu acest virus. Momentan nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru această infecție, de aceea medicii ne sfătuiesc să fim foarte atenți în momentul în care ajungem în zone în care există foarte multe insecte.