A început procesul istoric în care fostul președinte american Donald Trump este acuzat de fals și uz de fals în dosarul Stormy Daniels, o actriță de filme pentru adulți. Trump, care în noiembrie candidase pentru un nou mandat la Casa Albă, riscă până la patru ani de închisoare pentru fiecare acuzație, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Citește și: Sebastian Stan, în rolul lui Donald Trump în cea mai recentă producție la care ia parte. Au apărut primele imagini de la filmări

Experții anunță că o decizie finală poate fi așteptată cel mai devreme peste șase săptămâni. Trump a plecat optimist spre tribunal și chiar a ținut să le facă cu mâna susținătorilor. În sala de judecată a trimis săgeți către principalul său rival de la alegerile din toamnă, actualul președinte Joe Biden.

Trump a devenit primul fost președinte din istoria Statelor Unite care este judecat penal. El este acuzat că a falsificat înregistrări comerciale pentru a ascunde plăți către Stormy Daniels, o fost actriță de filme pentru adulți.

Într-un documentar despre viața ei, Stormy recunoaște că a primit suma de 130.000 de dolari pentru a ascunde relația pe care a avut o cu Donald Trump.

Cum răspunde Donald Trump acuzațiilor? 

Trump a negat relația cu actrița și a susținut că nu a știut nimic despre cei 130.000 de dolari care au ajuns la Stormy Daniels. Procesul în care Trump este acuzat în total de 34 de infracțiuni a început luni, în New York, și se așteaptă să dureze între șase și opt

săptămâni.

Pentru un verdict final, toți cei 12 jurați trebuie să cadă de acord dacă Trump este sau nu vinovat de vreuna dintre acuzații. Fostul președinte american riscă până la patru ani de închisoare pentru fiecare acuzație, dar chiar și așa va putea candida la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.