Ultimele clipe de viață ale femeii din Brăila, care a sunat la 112, dar nu a fost găsită la timp de polițiști, au fost surprinse de camerele de supraveghere. Femeia a fost vânată prin gospodărie de concubinul ei, Dumitru, un recidivist care fusese eliberat condiționat după ce și-a ucis soția în 2017.

Poliția nu a reușit să salveze femeia atacată mortal de concubinul recidivist

Ultimele clipe de viață ale femeii care a sunat la 112, dar nu a fost găsită de polițiști au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Femeia a trecut printr-un adevărat calvar, a fost vânată la propriu prin gospodărie de concubinul ei care era înarmat cu un cuțit.

Este vorba despre un recidivist în 2017. Individul a ucis-o pe cea care îi era soție atunci și a fost condamnat la 9 ani de închisoare. A fost eliberat mai repede din spatele gratiilor și cu prima ocazie a mai luat o viață.

Camerele de supraveghere au surprins ultimele momente de viață ale Rădiței. Între ea și concubin s-a iscat o ceartă iar bărbatul a devenit imediat agresiv și a pus mâna pe un cuțit. Rădița a încercat să fugă din calea lui și s-a baricadat în casă. Turbat de furie, Dumitru a lovit un geam, s-a tăiat la mână, însă a reușit să intre peste victimă.

Citește și: VIDEO Un bărbat a bătut doi polițiști locali și a fost imobilizat de trecători în centrul Timișoarei

Deznodământul a fost tragic. Din casă femeia a sunat la 112, dar nu a mai apucat să spună nimic. Operatorii liniei de urgență i-au auzit doar țipetele de disperare. Legiștii spun că Rădița nu a avut nicio șansă să supraviețuiască atacului. În tot acest timp două echipaje de poliție încercau să găsească locuința din care a fost făcut apelul la 112. Agenții au întrebat prin vecini, însă nimeni nu a reușit să-i ilumineze.

Ar fi ajuns chiar și la poartă, dar nu au descins. Abia a doua zi grozăvia a fost descoperită de fratele victimei. Vorbise cu sora lui cu o zi înainte și totul prea bine. Pentru că Rădița nu i-a mai răspuns la telefon, a intrat la bănuieli și a mers la ea. A găsit poarta deschisă nu încuiată așa cum susțin polițiștii.

Fratele Rădiței: „A doua zi dimineața am sunat-o, iar am văzut că are telefonul închis. Ea nu închidea telefonul niciodată. M-am dus să văd despre ce e vorba. Poarta era deschisă, nu era închisă. Era numai sânge. Cum am intrat în casă, geamurile sparte…”

Dumitru și-a ucis prima soție

Cei din familie știau despre trecutul întunecat al noului concubină dar nu au reușit să o convingă pe femeie să îl părăsească.

Au încercat să-l accepte în familie însă nu s-au gândit că Rădița trăia în tăcere un adevărat coșmar. Se pare că agenții trimiși la intervenție nu îi cunoșteau istoricul lui Dumitru.

În anul 2017, în București, individul a fost protagonistul unui episod violent similar. Și-a atacat cu cuțitul soția de la acea vreme, însă a fost oprit de fiica lor. Ca să scape de poliție bărbatul a sărit pe geam și și-a rupt piciorul.

Citește și: VIDEO Poliția austriacă a împușcat mortal un român după ce acesta și-a ucis iubita și a ieșit cu toporul în stradă

A fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor și ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în 2025 a fost eliberat condiționat după cinci ani și se afla teoretic sub supraveghere.

Vecinii își amintesc și acum cu groază cele întâmplate în trecut. La nivelul poliției Brăila a fost deschisă o anchetă internă. Oficialii vor să vadă motivele pentru care agenții nu au intrat în locuință, deși avea o bază legală.